αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα γρήγορα τρικ για να παραμένεις ήρεμος σε αγχωτικές καταστάσεις

Τέσσερα γρήγορα τρικ για να παραμένεις ήρεμος σε αγχωτικές καταστάσεις

Όλοι γνωρίζουμε ότι το άγχος μπορεί να είναι κακό για εμάς. Kαι είναι μία από τις κύριες αιτίες πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε. Αλλά το άγχος μπορεί επίσης να επιβαρύνει τις σχέσεις μας και να μειώσει την απόδοσή μας σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Προσοχή: Ενα ορισμένο επίπεδο άγχους είναι χρήσιμο για την παραγωγικότητα και την ευημερία μας. Το άγχος δεν είναι κακό. Tο παρατεταμένο άγχος είναι επιζήμιο.

Πως λοιπόν μπορείς να παραμείνεις μέσα σε λογικά πλαίσια; Εδώ είναι 4 απλά τρικ για να παραμένεις ήρεμος σε δύσκολες και αγχωτικές καταστάσεις.

Κάνε μερικές θετικές σκέψεις

Επειδή το συνεχές άγχος είναι αυτό που προκαλεί τη ζημιά, μπορούμε να το διακόψουμε αφιερώνοντας χρόνο για να εστιάσουμε σε κάτι θετικό. Όταν βρισκόμαστε σε ένα μοτίβο άγχους και αρνητικής σκέψης, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Ωστόσο, αφιερώνοντας μια στιγμή για να σκεφτείτε ένα πράγμα που είναι θετικό στη ζωή σας, από μια σχέση που σας κάνει χαρούμενους μέχρι το ταξίδι που ετοιμάζετε, έτσι κάνετε ένα διάλειμμα από το άγχος. Κάνοντας το αυτό τακτικά, σπάει το συνεχές άγχος και μας μετατοπίζει σε πιο υγιές, διακοπτόμενο στρες.

Κάνε συχνά διαλείμματα

Το να βρισκόμαστε συνεχώς σε κατάσταση… συναγερμού μπορεί να σημαίνει ότι είμαστε διαρκώς αγχωμένοι. Το σώμα μας χρειάζεται διαλείμματα για να παραμείνει υγιές. Όταν είμαστε αγχωμένοι, το σώμα μας δεν λειτουργεί σωστά. Μερικές φορές αντιμετωπίζουμε το σώμα μας σαν να είναι μηχανή. Αλλά θα πρέπει να το σκεφτόμαστε περισσότερο σαν ένα άλογο κούρσας που χρειάζεται τακτική άσκηση αλλά και καλή διατροφή και ξεκούραση για να παραμείνει στα καλύτερά του. Το να κάνουμε ένα διάλειμμα και να κοιμόμαστε αρκετά δεν μας κάνει αδύναμους – είναι απαραίτητο για να παραμείνουμε δυνατοί. Η ξεκούραση βελτιώνει επίσης την απόδοσή μας και τη λήψη αποφάσεων. Θυμήσου και το άρθρο: Τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους.

Μερικές αναπνοές

Μπορεί να φαίνεται ανούσιο, αλλά δεν είναι. Μερικές αναπνοές μπορούν να σε βοηθήσουν σε μία αγχωτική κατάσταση. Τότε που το σώμα μας είναι… στα κόκκινα, μερικές βαθιές αναπνοές δίνουν σήμα στο σώμα ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε και μπαίνουμε σε λειτουργία ανάπαυσης. Αυτό μειώνει τον καρδιακό μας ρυθμό και βοηθά τους μυς μας να χαλαρώσουν. Είναι πιο εύκολο να σκέφτεστε καθαρά και να παίρνετε καλές αποφάσεις όταν είστε σε πιο ήρεμη κατάσταση.

Ζήτα βοήθεια

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι το να ζητάμε βοήθεια είναι… αδυναμία. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα μας θεωρήσουν λιγότερο ικανούς αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα μόνοι μας. Αλλά στην πραγματικότητα η συνεργασία και η υποστήριξη ανάμεσα σε ανθρώπους είναι καλύτερη. Όταν μοιραζόμαστε προβλήματα και δραστηριότητες, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις δεξιότητες άλλων ανθρώπων και εκείνοι να επωφεληθούν από τα ταλέντα μας.

Κάποιος άλλος μπορεί να δει την καλύτερη λύση. Μία λύση που εμείς δεν βλέπουμε. Το να ζητάς βοήθεια μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές, αλλά ωφελεί όλες τις πλευρές. Οι άνθρωποι νιώθουν καλα όταν κάποιος ζητά τις συμβουλές τους. Τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί και τονώνει την αυτοεκτίμησή τους. Επομένως, το να ζητάτε βοήθεια είναι μια κατάσταση win-win.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − eight =