αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά τρικ για να ξοδεύεις σωστά την ενέργεια σου

Τέσσερα απλά τρικ για να ξοδεύεις σωστά την ενέργεια σου

Ζούμε σε μία γρήγορη και αγχωτική εποχή. Η εστίαση μας και η ενέργεια μας είναι εύκολο να κατευθυνθούν προς περισπασμούς ή προς εργασίες που δεν έχουν τόση σημασία. Και κάπως έτσι να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Μπορεί να ξοδέψουμε όλη την ενέργεια μας, χωρίς να έχουμε κάνει τα απαραίτητα βήματα προς τα εμπρός.

Αν είσαι επιχειρηματίας ή freelancer, έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Ο χρόνος και η ενέργειά σας είναι τα πιο πολύτιμα περιουσιακά σας στοιχεία. Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να τα διαχειριστείς καλύτερα.

1# Ο κανόνας 80/20

Πρώτο στην λίστα βάζουμε τον κανόνα 80/20. Τι λέει αυτός: Πρέπει να βρεις το 20% των tasks που παράγει το 80% των αποτελεσμάτων σου. Γνωστό και ως Αρχή Pareto.. Εστίασε λοιπόν σε αυτά που φέρνουν μεγάλα αποτελέσματα.

Ξεκινήστε κάνοντας μια ολοκληρωμένη λίστα με αυτά στα οποία αφιερώνετε αυτήν τη στιγμή τα χρήματά σας, τον χρόνο και τους πόρους σας. Και μετά, για το καθένα, παραθέστε τα αποτελέσματα που φέρνουν.

Η κάθε εργασία προσθέτει αξία; Βοηθά στο scale up για το μέλλον; Ενισχύει τη δημιουργική σας ροή; Εάν οτιδήποτε στη λίστα δεν συμβάλλει ουσιαστικά στους στόχους που έχετε, καταργήστε ή μειώστε αυτό το task.

2. Κάντε ώριμες επιλογές, μην… βουτάτε στη δουλειά

Είναι το τέλος μίας μεγάλης μέρας. Είστε εξαντλημένοι, αλλά υπάρχει αυτή η τρελή σκέψη μέσα σας ότι πρέπει να κάνετε περισσότερα, να ελέγξετε κάτι άλλο στην ατελείωτη λίστα σας. Έτσι, πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει αυτό το task που δεν πρόκειται πραγματικά να ωφελήσει, αλλά θα σας ωθήσει πιο κοντά στο σημείο που κανένας επιχειρηματίας δεν θέλει να είναι, στην εξουθένωση. Ειδικά αν αυτή η συμπεριφορά αφεθεί ανεξέλεγκτη.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε: Πάντα να ελέγχετε με την ενέργειά σας πριν κάνετε πράγματα. Νιώθεις ότι κάτι είναι επείγον; Θα υποστηρίξει εσένα και την επιχείρησή σου μακροπρόθεσμα; Μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα;

Στη συνέχεια, ελέγξτε την ενέργειά σας. Αυτό το task σας ενθουσιάζει και σας κάνει να θέλετε να συνεχίσετε να εργάζεστε ή αναγκάζεστε τον εαυτό σας να προχωρήσει επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει;

3. Όχι multitasking

Στη σύγχρονη ζωή, το multitasking είναι παρόν. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας μάς κρατούν διαρκώς σε εγρήγορση και πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε πράγματα παράλληλα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Ωστόσο, το multitasking μπορεί να προκαλέσει εξουθένωση σε σώμα και πνεύμα, αν δεν βάζουμε όρια σε αυτό. Και σίγουρα δεν μας αφήνει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Η παραγωγικότητα μπορεί να είναι μεγαλύτερη αν αφοσιωνόμαστε στην εκτέλεση μιας συγκεκριμένης εργασίας κάθε φορά.

Προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ενώ ουσιαστικά υπερφορτώνουμε τον εγκέφαλο μας, και κατά συνέπεια κάνουμε κακό στη μνήμη μας.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 40% απώλεια παραγωγικότητας και να αυξήσει τα λάθη στις εργασίες μας. Το ανθρώπινο μυαλό δε μπορεί να κάνει πολλές διεργασίες όμοιων απαιτήσεων συγχρόνως και εξίσου καλά

4. Μειώστε την αποστράγγιση ενέργειας

Ολοκληρώστε το έργο με τον πελάτη που καταλαμβάνει πολύ διανοητικό χώρο. Σταματήστε να απαντάτε σε μηνύματα από εκείνο τον φίλο που βαριέται στη δουλειά και… θέλει να σκοτώσει χρόνο στέλνοντάς σας μηνύματα κάθε λίγα λεπτά.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα καφεΐνης και λιχουδιές για να βγάλετε την ημέρα. Αντίθετα, φροντίστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό με κάθε καφέ και στραφείτε σε δυναμωτικές εύκολες τροφές. Επίσης, μπείτε σε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου. Η διαδρομή σας είναι ένας μαραθώνιο. Φροντίστε τον εαυτό σας στο ταξίδι και η επιτυχία θα έρθει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 17 =