αρχικηVIRALΤέσσερα απλά σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο αναζητά απεγνωσμένα… την αποδοχή των άλλων

Τέσσερα απλά σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο αναζητά απεγνωσμένα… την αποδοχή των άλλων

Φυσικά, σε όλους μας αρέσει η έγκριση. Ενισχύει την αίσθηση ότι αυτό που κάνουμε είναι σωστό. Χτίζει την αυτοεκτίμησή μας. Νιώθουμε σίγουροι όταν κάποιος συμφωνεί μαζί μας. Όταν μας συγχαίρουν για ένα project, νιώθουμε ωραία.

Νιώθουμε ωραία όταν η οικογένειά μας εγκρίνει τον νέο/α μας σύντροφο. Εάν ο διευθυντής μας παρατηρήσει τις πολλές ώρες που έχουμε αφιερώσει στη δουλειά, επιστρέφουμε σπίτι με μια αίσθηση επιτυχίας. Συνολικά, η έγκριση από τους άλλους κάνει πολλά για την αυτοπεποίθησή μας.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πλευρά σε αυτό το είδος συμπεριφοράς. Όταν αναζήτηση έγκρισης γίνεται… υπερβολική και δεν έχει κανένα όφελος για εμάς. Εδώ είναι 4 απλά σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο αναζητά απεγνωσμένα… την αποδοχή των άλλων

Πάντα λες «ναι» στους ανθρώπους

Όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Μερικοί από εμάς πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λέμε πάντα «ναι» όταν οι άνθρωποι μας ζητούν να κάνουμε κάτι για αυτούς. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται λίγο θάρρος για να πεις: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτή τη στιγμή».

Είτε είναι το αφεντικό που περιμένει πάντα από εσάς να δουλέψετε έως αργά, είτε ο/η σύντροφός σας που δεν κάνει ποτέ τις δουλειές του σπιτιού. Αν λες συνέχεια «ναι» δεν θα κερδίσεις τον σεβασμό. Σίγουρα δεν κάνει τους άλλους να πιστεύουν ότι είσαι ικανός άνθρωπος.

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος θα προσπαθήσει να επωφεληθεί, δοκιμάστε να πείτε όχι. Πείτε του έστω ότι θα πρέπει να το σκεφτείτε και θα τον ενημερώσετε.

Συμπεριφέρεστε με τρόπο που είναι αντίθετος με την πεποίθησή σας

Το μόνο που έχουμε είναι αυτό που είμαστε. Αν λοιπόν ενεργείς με τρόπο που δεν εκφράζει τον εαυτό σου, πώς μπορεί κάποιος να γνωρίσει τον πραγματικό σου εαυτό;

Υπάρχει κάτι εξαιρετικά ελκυστικό σε ένα άτομο που του αρέσει αυτό που είναι. Αυτός που είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος με τον εαυτό του. Ένα άτομο με χαρά να μοιραστεί τις απόψεις του. Αυτός που ακούει τους άλλους και δίνει τις γνώσεις τους. Κάποιος που δεν φοβάται να αφήσει τους άλλους να δουν τις πραγματικές πτυχές του. Γίνε αυτό το άτομο.

Είναι πολύ πιο ελκυστικό από τον… χαμαιλέοντα που λυγίζει και αλλάζει, για να ταιριάζει με όλους τους άλλους.

Προσποιείσαι ότι ξέρεις για το θέμα που μιλά ο άλλος

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει συχνά… τον παντογνώστη, αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Μην κάνεις ότι τα ξέρεις όλα. Και φυσικά μην φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις.

Θυμηθείτε, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα για τα πάντα. Και δεν υπάρχει ανόητη ερώτηση.

Ψαρεύεις κομπλιμέντα

Στη σημερινή κοινωνία, το ψάρεμα για κομπλιμέντα έχει γίνει πολύ σύνηθες. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο αποδεκτό που δεν πιστεύουμε τίποτα από αυτές την ατελείωτη ροή επεξεργασμένων selfies.

Χρειάζεστε κοινό που να του αρέσει η τελευταία σας φωτογραφία; Αν σας φαίνεται γνώριμο αυτό, γιατί να μην προσπαθήσετε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας κάνοντας πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε καλά; Δεν χρειάζεστε έγκριση από άλλους ανθρώπους. Απλά να είσαι ο εαυτός σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + six =