αρχικηVIRALΤέσσερα απλά σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος προσποιείται τον χαρούμενο ενώ δεν είναι

Τέσσερα απλά σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος προσποιείται τον χαρούμενο ενώ δεν είναι

Έχετε δει ποτέ κάποιον να χαμογελά και να γελάει πολύ αλλά να νιώθετε ότι μπορεί να κρύβει κάτι; Μερικές φορές, οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να είναι ευτυχισμένοι ακόμα κι αν δεν είναι πραγματικά.

Γιατί;

Ίσως δεν θέλουν οι άλλοι να ανησυχούν ή πιστεύουν ότι πρέπει να φαίνονται χαρούμενοι όλη την ώρα. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 4 σημάδια που μπορεί να σημαίνουν ότι κάποιος προσποιείται απλώς ότι είναι ευτυχισμένος.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι να αναζητήσετε- και ίσως μπορείτε να βοηθήσετε έναν φίλο που προσποιείται ότι χαμογελά αλλά νιώθει λυπημένος μέσα του.

1. Το χαμόγελο δεν φτάνει… στα μάτια τους

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς ένα αληθινό χαμόγελο φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπο ενός ατόμου; Όταν κάποιος είναι αληθινά χαρούμενος, τα μάτια του αστράφτουν και το χαμόγελό του φαίνεται φυσικό και αβίαστο.

Αλλά όταν κάποιος προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένος, το χαμόγελο μπορεί να φαίνεται λίγο άτονο. Είναι σαν να χαμογελούν με το στόμα τους, αλλά τα μάτια τους λένε μια διαφορετική ιστορία. Το χαμόγελο μπορεί να φαίνεται αναγκαστικό ή όχι πολύ φυσικό.

Αυτή η αναντιστοιχία μεταξύ των ματιών και του στόματος μπορεί να είναι μια μεγάλη ένδειξη ότι κάποιος δεν είναι τόσο χαρούμενος όσο φαίνεται.

Σκεφτείτε το ως μια εικόνα με κομμάτια που δεν ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Το χαμόγελο είναι εκεί, αλλά είναι σαν ένα κομμάτι παζλ που δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα. Αν το παρατηρήσετε σε κάποιον που γνωρίζετε, μπορεί να σημαίνει ότι έχει ένα χαρούμενο πρόσωπο, αλλά νιώθει κάτι άλλο μέσα του.

2. Το γέλιο τους φαίνεται κούφιο

Το γέλιο είναι συνήθως μια αυθόρμητη έκρηξη χαράς, κάτι που έρχεται από βαθιά μέσα μας όταν είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι.

Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτό το γέλιο φαίνεται… κενό;

Φανταστείτε να ακούτε ένα γέλιο που δεν είναι αληθινό.  Είναι εκεί, είναι δυνατό, αλλά δεν έχει τη ζεστασιά ή την πραγματικότητα που περιμένεις. Είναι σαν μια ηχογράφηση που παίζεται με λάθος ταχύτητα, κάτι μηχανικό και δοκιμασμένο.

Αυτό το κούφιο γέλιο μπορεί να είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να ταιριάξουμε με την παρέα και να δείξουμε στον κόσμο ότι όλα είναι καλά όταν δεν είναι.

3. Ποτέ δεν μιλούν για τον εαυτό τους

Ίσως έχεις έναν φίλο που είναι πάντα εκεί, με ένα αυτί που ακούει, έτοιμος να βοηθήσει οποιονδήποτε στα προβλήματά του.

Αλλά κάθε φορά που η συζήτηση γυρίζει στο πώς νιώθει, αποφεύγει εντέχνως την ερώτηση ή αλλάζει θέμα.

Ποτέ δεν ανοίγει τα δικά του συναισθήματα και δεν μιλά για το τι συμβαίνει στη ζωή του. Σαν να κρύβεται πίσω από έναν τοίχο, φοβούμενος να αφήσει κάποιον άλλο να δει τον πραγματικό εαυτό του.

Αυτή η τάση να εστιάζεις πάντα στους άλλους και να μην μιλάς ποτέ για τον εαυτό σου μπορεί να είναι σημάδι ότι κάποιος προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένος.

Γίνονται ο καλός φίλος, ο σοφός σύμβουλος, οτιδήποτε άλλο εκτός από το άτομο που μπορεί να χρειάζεται υποστήριξη.

Αν το παρατηρήσετε σε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, προσπαθήστε να ωθήσετε απαλά τη συζήτηση προς το πώς αισθάνεται.

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος και εμπιστοσύνη, αλλά η κατάρριψη αυτού του τείχους μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθύτερη και πιο ειλικρινή σύνδεση. Θυμηθείτε: Ακόμη και οι καλύτεροι ακροατές χρειάζονται κάποιον να τους ακούει μερικές φορές.

4. Αλλάζουν ξαφνικά τη συμπεριφορά ή την εμφάνισή τους

Μερικές φορές, μια ξαφνική και δραματική αλλαγή στη συμπεριφορά ή την εμφάνιση ενός ατόμου μπορεί να σηματοδοτήσει ότι προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένο. Θα μπορούσε να είναι ένα νέο κούρεμα, μια πλήρης αναμόρφωση της γκαρνταρόμπας ή η ενασχόληση με ένα χόμπι που φαίνεται εντελώς εκτός του χαρακτήρα του.

Γιατί να το κάνουν αυτό; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στην αναζήτησή τους για μια νέα ταυτότητα ή στην προσπάθεια να ξεφύγουν από τα τρέχοντα συναισθήματά τους. Είναι σαν να φοράτε ένα νέο κοστούμι και να ελπίζετε ότι η αλλαγή στο εξωτερικό θα διορθώσει την αναταραχή στο εσωτερικό.

Αλλά αυτές οι αλλαγές, αν και μπορεί να φαίνονται συναρπαστικές, είναι συχνά απλώς προσαρμογές σε επίπεδο επιφάνειας. Δεν αντιμετωπίζουν τα υποκείμενα συναισθήματα λύπης, σύγχυσης ή δυσαρέσκειας. Είναι μια απόσπαση της προσοχής, ένας τρόπος για να νιώσετε στιγμιαία αναζωογόνηση.

Εάν κάποιος κοντά σας κάνει μια ξαφνική και απροσδόκητη αλλαγή, ίσως αξίζει να επικοινωνήσετε μαζί του. Ρωτήστε πώς αισθάνεται, τι τον ώθησε την αλλαγή και αν συμβαίνει κάτι πιο βαθύ.

Ένα νέο κούρεμα ή χόμπι μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά συχνά δεν είναι λύση σε βαθύτερα ζητήματα.

Να θυμάστε, η αληθινή ευτυχία δεν προέρχεται από την αλλαγή της εμφάνισης ή της συμπεριφοράς μας. Προέρχεται από την κατανόηση, την αποδοχή και την καλλιέργεια του αυθεντικού εαυτού μας. Αυτό το φανταχτερό νέο εξωτερικό μπορεί να είναι απλώς μια κραυγή για βοήθεια, ένα σημάδι ότι αναζητούν κάτι περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =