αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα έξυπνα τρικ για να πιάσετε έναν χειραγωγό απροετοίμαστο και να αποκαλυφθεί

Τέσσερα έξυπνα τρικ για να πιάσετε έναν χειραγωγό απροετοίμαστο και να αποκαλυφθεί

Οι χειριστικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα. Η εξάσκηση πάει τέλεια… και αν κάποιος έχει χρόνια χειραγώγησης κάτω από τη ζώνη του, μπορεί να πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να τον βγάλει εκτός δρόμου.

Ετοιμαστείτε να τους αποδείξετε ότι κάνουν λάθος.

Εδώ είναι οι 4 έξυπνοι τρόποι για να πιάσετε έναν χειραγωγό στα πράσα.

Προσφέρετε όσο το δυνατόν λιγότερη εξήγηση

Πες πολύ λίγα. Οι άνθρωποι που χειραγωγούν αγαπούν να προσκολλώνται σε κάθε πληροφορία που τους δίνετε, ώστε να μπορούν να την αποθηκεύσουν για… μελλοντική χρήση.

Και αν υπάρχει ένα πράγμα που μισούν οι χειραγωγοί, είναι όταν δεν έχουν τίποτα να χρησιμοποιήσουν.

Φανταστείτε ότι κάποιος σας ζητά μια χάρη. «Γεια σου, όπως έκανα το X για σένα κάποτε, μπορείς να κάνεις τα Ζ, Κ και Ρ σήμερα για εμένα;»

«Οχι ευχαριστώ».

«Ω. Γιατί;»

«Δεν είμαι διαθέσιμος, συγγνώμη».

«Μα γιατί όχι; Τι είναι τόσο σημαντικό;»

«Προσωπικά ζητήματα».

«Τι ζητήματα; Έχει να κάνει με την οικογένειά σου; Κάτι άλλο; Μπορώ να σε βοηθήσω αν θέλεις…»

«Δεν θέλω να μιλήσω γι ‘αυτό».

«Ω οκ…».

Αν συνεχίσει, απλώς συνεχίστε να δίνετε τις πιο ”κοφτές” δυνατές απαντήσεις.

Απάντα στις ερωτήσεις… με ερωτήσεις

Οι άνθρωποι που χειραγωγούν τείνουν να χρησιμοποιούν τις ερωτήσεις ως όπλα – είτε σας ρωτούν για την προσωπική σας ζωή για να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες, είτε σας ζητούν να κάνετε πράγματα για αυτούς.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις ερωτήσεις απλά απαντώντας αμέσως… με μία ερώτηση.

«Πώς είναι η ερωτική σου ζωή;»

«Η δική σου ερωτική ζωή πως είναι;»

«Μπορείς να μου κάνεις μια χάρη;»

«Μπορείς να μου κάνεις πρώτα εσύ μια χάρη;»

Εάν ο χειριστικός τύπος αποκαλύψει κάτι για τον εαυτό του, νομίζοντας ότι θα το ανταποδώσετε, στραφείτε στη στρατηγική νούμερο 2. Μόλις τελειώσει με την κουβέντα για την ερωτική του ζωή και σε ρωτήσει ξανά, πείτε κάτι όπως: «Ω, δεν συμβαίνουν πολλά. Τα δικά σου είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα».

Οι χειριστές μισούν τους βαρετούς ανθρώπους. Εάν προσποιηθείτε ότι είστε βαρετοί και κλειστοί και συνεχίσετε να κατευθύνετε το επίκεντρο της συζήτησης στη δική τους ζωή, θα αισθανθούν άβολα και τελικά θα αποθαρρυνθούν και θα σας αφήσουν ήσυχους.

Ρωτήστε ευθέως για τις προθέσεις του

Ας πούμε ότι ο Γκρεγκ ρωτά την Κέλι τι πιστεύει για ένα συγκεκριμένο πολιτικό ζήτημα. Από προηγούμενες συνομιλίες, είναι πολύ σαφές ότι και οι δύο βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος και επομένως είναι προφανές ότι ο Γκρεγκ αναμένει από την Κέλι να διαφωνήσει.

Επιπλέον, ο Γκρεγκ είναι γνωστό ότι ξεκίνησε αμφιλεγόμενες συζητήσεις στο παρελθόν – όχι για να διευρύνει το μυαλό του και να ανοίξει τον εαυτό του σε νέες οπτικές, αλλά μάλλον για να διαφωνήσει και να πείσει τους άλλους για τα επιχειρήματα του.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να τον πιάσει η Kelly είναι να πει: «Σε ενδιαφέρει πραγματικά να δεις το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία ή απλώς μου ζητάς να… διαφωνήσω;». Εναλλακτικά, μπορεί επίσης να πει: «Είσαι έτοιμος να σεβαστείς τη γνώμη μου; Ή θα περάσεις όλη τη συζήτηση προσπαθώντας να με κάνεις να αλλάξω γνώμη;»

Το να δείξει η Κέλι ότι γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις του, θα κάνει τον Γκρεγκ να χάσει λίγο τον έλεγχο και θα τον κάνει να σκεφτεί τη συμπεριφορά του σε μεγαλύτερο βάθος. Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μια πιο ειρηνική συζήτηση.

Τρόλαρε τον

Τέλος, αυτό είναι για τους γενναίους που δεν ενδιαφέρονται για τη φήμη τους.

Εάν βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να αντέξετε πιθανές οικονομικές απώλειες, μη διστάσετε να τρολάρετε απλώς το άτομο που προσπαθεί να σας χειραγωγήσει.

Θα νομίζουν ότι είστε… παράξενοι, αλλά επίσης θα αισθάνονται απογοητευμένοι και δεν θα επιχειρήσουν να σας χειραγωγήσουν στο μέλλον επειδή η συμπεριφορά σας θα τους έχει κόψη την ορμή.

Φυσικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον χρόνο και τον τόπο σας για αυτό. Πιθανότατα δεν πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν τρολ στη δουλειά, αλλά αν υπάρχει ένας πραγματικά ενοχλητικός φίλος ή άλλο άτομο που προσπαθεί να σας χειραγωγήσει, γιατί να μην τον τρολάρετε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν έχεις κάποια από αυτά τα 6 χαρακτηριστικά τότε οι άλλοι σε θεωρούν βαρετό (ακόμα κι αν δεν στο λένε)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + two =