αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Εδώ είναι 5 tips για να βγεις από τον φαύλο κύκλο

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Εδώ είναι 5 tips για να βγεις από τον φαύλο κύκλο

Δεν είναι μυστικό ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αιτία κατάθλιψης στις μέρες μας. Σύμφωνα με το “Journal of Depression and Anxiety”, τα άτομα που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη από τα άτομα που τα χρησιμοποιούν λιγότερο συχνά.

Ενώ το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους είναι στη φύση μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους με αρνητικό τρόπο.

Εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές.

1. Καταλάβετε ότι σας φαίνεται το αποτέλεσμα, όχι το ταξίδι

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν μόνο τα highlights της ζωής τους στα social media. Συνήθως δεν βλέπεις την καθημερινή τους εργασία και όλα όσα πρέπει να κάνουν για να διατηρήσουν αυτή την ποιότητα ζωής. Επίσης, ποτέ δεν ξέρεις τι έπρεπε να θυσιάσουν για να φτάσουν στην επιτυχία. Ίσως για αυτούς δεν φαίνεται να είναι θυσία, αλλά για εσάς θα ήταν μια.

Αν βλέπεις κάποιον να έχει φτάσει στην επιχειρηματική επιτυχία ή να έχει πολλά χρήματα, σκέψου και το backstage. Όχι μόνο τις σέλφι σε εξωτικούς προορισμούς.

2. Κάντε τη δουλειά σας πρώτα και τα social media στην άκρη

Εάν μόλις ξεκινάτε το ταξίδι σας προς την επιτυχία, το να συγκρίνετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που βρίσκονται στη μέση του ταξιδιού ή έχουν ήδη επιτύχει μεγάλη επιτυχία είναι λάθος. Δεν θα φτάσετε ποτέ στον προορισμό σας εάν η επιτυχία κάποιου άλλου σας αποσπά την προσοχή από το να κάνετε τη δουλειά σας και σας αποθαρρύνει. Αφιερώστε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εστιάστε στη δική σας δουλειά. Εχοντας πάντα κατά νου τον τελικό σας στόχο για να σας παρακινήσει.

3. Απαλλαγείτε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις

Απαλλαγείτε από τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις το συντομότερο δυνατόν. Μην αποθαρρύνεστε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις σας που σας λένε «δεν αξίζεις τον κόπο» ή «είναι αδύνατο». Κάθε φορά που ακούτε κάτι τέτοιο από τους συγγενείς, τους φίλους ή το… δικό σας μυαλό, αμφισβητήστε αυτές τις πεποιθήσεις. Είναι αλήθεια ή σας εξαπατούν; Το μυαλό σας μπορεί να σας εξαπατά επειδή είναι ενάντια στο να κάνετε κάτι παραπάνω και να αφήσετε τη ζώνη άνεσής σας. Καταπολεμήστε τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις!

4. Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για τις απόψεις των άλλων

Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άνθρωποι για εσάς. Κάνε αυτό που θέλεις, να είσαι επίμονος και μείνε συγκεντρωμένος. Έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι δεν σε σκέφτονται συχνά. Είναι καλύτερο να προσπαθήσεις και να αποτύχεις, παρά να μετανιώνεις που δεν προσπάθησες καν.

5. Θέστε στόχους και κάντε ένα σχέδιο δράσης

Σε περίπτωση που δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα το ταξίδι σας προς την επιτυχία: Βάλτε πρώτα στόχους. Να είστε εστιασμένοι, μην βάζετε πολλούς στόχους. Δώστε προτεραιότητα στους στόχους σας και αφιερώστε όλη σας την ενέργεια στην επίτευξη ενός στόχου κάθε φορά.

Αφού θέσετε έναν στόχο, κάντε ένα σχέδιο δράσης. Λάβετε υπόψη ότι τόσο το σχέδιο όσο και εσείς θα πρέπει να είστε ευέλικτοι. Εάν κάτι δεν πάει όπως είχε προγραμματιστεί, ελέγξτε όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας και επιλέξτε την καλύτερη δυνατή. Μερικές φορές το Σύμπαν σας δείχνει… τρόπους που δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ή να σκεφτείτε. Μερικές φορές η χειρότερη κατάσταση αποδεικνύεται ότι είναι ένα σημείο καμπής που σας οδηγεί στην επιτυχία πολύ πιο γρήγορα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =