αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι λειτουργούν πάντα καλά υπό πίεση- Εδώ είναι 4 κινήσεις που κάνουν

Κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν πάντα καλά υπό πίεση- Εδώ είναι 4 κινήσεις που κάνουν

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μερικοί άνθρωποι φαίνεται να λειτουργούν άψογα υπό πίεση, ενώ οι υπόλοιποι παλεύουμε να κρατήσουμε το κεφάλι μας… πάνω από το νερό;

Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να χειριστούν το άγχος σαν πρωταθλητές. Ποιο είναι το μυστικό τους; Τι τους κάνει να διαφέρουν από εμάς τους υπόλοιπους που πανικοβαλλόμαστε και αγχωνόμαστε;

Εδώ είναι 4 «μυστικά» τους.

1) Μπορούν να προβλέψουν τα εμπόδια

Μέρος της διαχείρισης μιας χαοτικής κατάστασης είναι η ικανότητα να προβλέπεις τι πρόκειται να συμβεί.

Εντάξει, ίσως όχι κυριολεκτικά, αλλά υπάρχει πάντα αυτό το παιχνίδι πιθανών σεναρίων στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους.

Και το καλύτερο είναι ότι οι άνθρωποι που ευδοκιμούν υπό πίεση έχουν πάντα ένα σχέδιο Β (ακόμα και Γ και Δ) για αυτά τα πιθανά εμπόδια. Το παν είναι να είσαι προετοιμασμένος.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει στην πίεση έγιναν έτσι επειδή έμαθαν πώς να προετοιμάζονται για πιθανές προκλήσεις.

2) Δεν φοβούνται την αβεβαιότητα

Ναι, οι άνθρωποι που ευδοκιμούν υπό πίεση μπορούν να προβλέψουν τα εμπόδια. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς – παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, δεν θα μπορέσουμε να προβλέψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για μια κατάσταση.

Για τους περισσότερους από εμάς, η αβεβαιότητα είναι κάτι που μας κάνει να φοβόμαστε. Εξάλλου, δεν είναι καλό όταν δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί. Πάρα πολλοί από εμάς παραλύουμε, ειδικά όταν χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις, εξαιτίας αυτού του φόβου.

Αλλά για όσους μπορούν να διαχειριστούν την πίεση, η αβεβαιότητα δεν είναι πρόβλημα. Δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τον φόβο του ”τι μπορεί να συμβεί”. Πρέπει να βρουν λύσεις!

Έτσι, όταν κάποιος τους ρωτήσει, «Τι νομίζετε ότι θα συμβεί εδώ;», μπορούν να σηκώσουν τους ώμους τους και να πουν, «Λοιπόν, θα μάθουμε σύντομα!» με εμπιστοσύνη που προκαλεί δέος.

3) Είναι πολύ ευέλικτοι

Όπως ανέφερα παραπάνω, ανεξάρτητα από το πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε, τα πράγματα δεν θα πάνε πάντα όπως πρέπει.

Αλλά όσο είστε ευέλικτοι, θα είστε εντάξει. Αυτό κάνουν οι άνθρωποι που ευδοκιμούν υπό πίεση.

Όταν εμφανίζονται οδοφράγματα, αυτοί οι άνθρωποι απλώς εγκαταλείπουν τα σχέδια και τις προσδοκίες τους και προσαρμόζονται στην κατάσταση. Είναι πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις που θα τους οδηγήσουν στους στόχους τους.

5) Είναι αισιόδοξοι (και το μεταδίδουν)

Τέλος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχουν όσοι λειτουργούν καλά υπό πίεση, είναι ότι είναι απίστευτα αισιόδοξα.

Έχουν αυτή τη ζωηρή, θετική συμπεριφορά, και την μεταδίδουν σε όλους τους γύρω τους.

Είναι πολύ καλή στάση, γιατί διαφορετικά πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις όλη την πίεση και τις καμπύλες που σου ρίχνει η ζωή; Θυμήσου και το άρθρο: Το τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και ξεπερνούν τις δυσκολίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =