αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέφτεσαι να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα; Εδώ είναι 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Σκέφτεσαι να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα; Εδώ είναι 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Είσαι έτοιμος να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισες να ξεκινήσεις το δικό σου project ή να αλλάξεις επαγγελματικό πεδίο. ‘Η οποιαδήποτε άλλη κίνηση, η οποία θα αλλάξει την ζωή και την καθημερινότητα σου.

Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι το πρώτο βήμα είναι το δυσκολότερο, σε οτιδήποτε κάνουμε. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βουτήξεις στο άγνωστο και να ξεκινήσεις κάτι νέο.

Οι παρακάτω κινήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν. Είναι 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις αυτό που θες. Βάζοντας πιο στερεές βάσεις και παίρνοντας την απαραίτητη ώθηση.

1# Προγραμμάτισε 3 συναντήσεις με έξυπνους ανθρώπους. Μίλα με ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα για αυτό που θέλεις να κάνεις. Κανε ερωτήσεις. Άκου. Μην μπεις με ένα έτοιμο σχέδιο κατευθείαν. Οι καλές συζητήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το δικό σου σχέδιο.

2# Διάβασε μερικά βιβλία που θα αναπτύξουν την σκέψη σου. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ακολουθήσεις κατά γράμμα αυτά που λέει ένα βιβλίο. Αλλά σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις την σκέψη σου και να φτάσεις σε νέες ιδέες. Δες τι βιβλία υπάρχουν στο πεδίο που σε ενδιαφέρει, και διάβασε μερικά από αυτά.

3# Έχε ένα σημειωματάριο ιδεών. Αρχίστε να ερευνάτε και να συλλέγετε ιδέες και ενδιαφέροντα παραδείγματα για τη νέα σας επιχείρηση, προϊόν ή επαγγελματικό pivot. Το να καταγράφετε τις σκέψεις σας και να δημιουργείτε ένα αρχείο, μπορεί να βοηθήσει τις ιδέες σας να αναδυθούν και να αναπτυχθούν. Οι καλές ιδέες μπορεί να προκύψουν παντού- κατέγραψε τες και επέστρεψε σε αυτές για να τις επεξεργαστείς όταν έχεις χρόνο. Μη διστάσεις να τις μοιραστείς και με άτομα που εμπιστεύεσαι.

4# Δες βίντεο στο YouTube. Ναι, το YouTube είναι μια πηγή που μπορεί να σου δώσει αμέτρητο υλικό. Και δωρεάν. Ένα εργαλείο που οι παλαιότερες γενιές δεν είχαν στη διάθεση τους. Μεταξύ των ομιλιών TED και χιλιάδων άλλων ομιλιών, μπορείτε να ακούσετε σχεδόν οποιονδήποτε ομιλητή για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα. Και φυσικά μετά την θεωρία πρέπει να περάσεις στην δράση.

5# Κάνε ένα μικρό πείραμα. Βρείτε έναν τρόπο για να εμβαθύνετε στην ιδέα σας. Εάν έχετε μια ιδέα νέου προϊόντος, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μερικά δείγματα για να δείτε πώς λειτουργεί. Αν θέλετε να γράψετε π.χ. ένα βιβλίο, ξεκινήστε ένα blog για να προσπαθήσετε να γράψετε περισσότερα πράγματα και να εξερευνήσετε νέα θέματα. Ένα καλό πείραμα απαντά σε ερωτήσεις που ίσως έχεις. Επομένως προσδιορίστε τις ερωτήσεις σας εκ των προτέρων. Αφήστε το πείραμά σας να καθοδηγήσει τις μακροπρόθεσμες αποφάσεις σας.

6# Γράψε τα «must have». Είναι ίσως το βήμα που παραβλέπεται πιο συχνά. Καλές οι ιδέες, αλλά πρέπει να είναι και κάπως… ρεαλιστικές. Σίγουρα υπάρχουν κάποια «must have» στοιχεία και στην περίπτωση σου, ανάλογα με αυτό που έχεις σκεφτεί να κάνεις. Φυσικά μέσα στη συζήτηση είναι και το οικονομικό. Ρώτα τον εαυτό σου αν έχεις τα μίνιμουμ χρηματικά κεφάλαια για να ξεκινήσεις το project σου. ‘Η δες μπροστά: «Ποια είναι τα ελάχιστα απαιτούμενα κέρδη σου και για πόσο χρονικό διάστημα;». Καταγράψτε τις ελάχιστες απαιτήσεις για την ιδέα σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να αλλάξεις την γνώμη κάποιου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =