αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει σήμερα η αγορά και ενοικίαση σπιτιού στην Αττική

Πόσο κοστίζει σήμερα η αγορά και ενοικίαση σπιτιού στην Αττική

Και το τελευταίο τρίμηνο του 2023 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) συνεχίστηκε η ανοδική πορεία στις τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας αγγελιών για ακίνητα Spitogatos.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, προκύπτει μεσοσταθμική αύξηση ζητούμενων τιμών ανά τ.μ. κατά 11% και κατά 7% ανά τ.μ. για ενοικίαση.

Μάλιστα, τα στοιχεία δίνουν και τις περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση. Καταγράφηκαν αυξημένες τιμές στην Αθήνα, ενώ Πειραιάς αλλά και τα προάστιά του εμφάνισαν αύξηση 20% μέσα σε έναν χρόνο.

Πιο αναλυτικά, η μέση τιμή πώλησης μιας κατοικίας στα προάστια του Πειραιά κατέγραψε το τελευταίο τρίμηνο αύξηση 25,6% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022, ενώ στο κέντρο του Πειραιά η αύξηση φτάνει το 23,2%. Φυσικά, κάτι τέτοιο μπορεί να αποδοθεί και στους σταθμούς που επεκτείνονται και πλέον φτάνουν μέχρι και εκείνες τις περιοχές.

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα σπίτια στην Αθήνα

Αυξητική τάση συνεχίζει να έχει και η Αθήνα, με τις τιμές πώλησης να έχουν αύξηση 14,8%, ενώ στο 8,4% είναι στα βόρεια προάστια και 11,5% στα νότια προάστια. Στα ανατολικά προάστια της Αττικής, η αύξηση είναι στο 11,1% ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισαν οι τιμές στα δυτικά προάστια κατά 18,7%.

Πόσο είναι σήμερα τα ενοίκια

Αύξηση ωστόσο σημειώθηκε και στις τιμές ενοικίασης κατοικιών με αρκετές περιοχές να κινούνται άνω των 10 ευρώ ανά τ.μ. Στα νότια προάστια της Αθήνας καταγράφεται αύξηση ζητούμενων τιμών κατά 10,5% (12 ευρώ ανά τ.μ.), στα βόρεια προάστια η αύξηση αγγίζει το 7,7% (σχεδόν 11 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στο αθηναϊκό κέντρο η αύξηση τιμών ανήλθε σε 10,6% και διαμορφώνεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ..

Στον Πειραιά, οι τιμές των ενοικίων στο δήμο να καταγράφουν την υψηλότερη αύξηση στην Αττική στο +17,4% με μία μέση τιμή στα 9,6 ευρώ ανά τ.μ. Χαμηλότερη, στο +9,7% είναι η άνοδος στα προάστια του Πειραιά (στα 7,83 ευρώ ανά τ.μ.). Ακολουθούν με λίγο πάνω από τα 8 ευρώ ανά τ.μ. τα δυτικά και τα ανατολικά προάστια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =