αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσα χρήματα πρέπει να έχουμε πάντα στην άκρη, σύμφωνα με έναν οικονομικό σύμβουλο

Πόσα χρήματα πρέπει να έχουμε πάντα στην άκρη, σύμφωνα με έναν οικονομικό σύμβουλο

Οι ειδικοί λένε γενικά ότι θα πρέπει να έχουμε στην άκρη χρήματα που αρκούν για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης μας για 3 έως 6 μήνες. Αλλά μετά από χρόνια υψηλού πληθωρισμού, αυτός ο στόχος μπορεί να φαίνεται μη εφικτός για πολλούς.

Σχεδόν 1 στους 4 ενήλικες των ΗΠΑ δηλώνει ότι δεν έχει βάλει στην άκρη χρήματα για έκτακτη ανάγκη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate.

Εάν ξεκινάτε από το μηδέν, μην σας τρομάζει το χτίσιμο ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης λέει ο Will Kellar, πιστοποιημένος οικονομικός σύμβουλος και συνεργάτης και επικεφαλής σύμβουλος στην Human Investing.

«Η αποταμίευση χρημάτων έκτακτης ανάγκης απαιτεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση», λέει στο CNBC. «Ενώ η συμβατική σοφία υποστηρίζει τρεις έως έξι μήνες δαπανών διαβίωσης, υποστηρίζω επίμονα ότι οποιοδήποτε ποσό είναι καλύτερο από το μηδέν».

Ο Kellar συνιστά να αναλύσετε τους στόχους σας σε μικρότερα ποσά — και να γιορτάσετε τις νίκες όπου μπορείτε. Ξεκινήστε βάζοντας στην άκρη 50 έως 100 δολάρια το μήνα, λέει, και προχωρήστε με στόχο να βάλετε στην άκρη ένα ποσό αρκετό για να ζήσετε έναν μήνα. «Αυτό είναι ένα σταθερό σημείο εκκίνησης», λέει ο Kellar.

«Ένας ολόκληρος μήνας δαπανών χρησιμεύει ως προστατευτικό κάλυμμα έναντι των άμεσων κραδασμών, δίνοντας χώρο για να πλοηγηθείτε σε κρίσεις χωρίς να βυθιστείτε στο χρέος», λέει. «Ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, προτρέπω όλους να δώσουν προτεραιότητα σε αυτόν τον ταπεινό αλλά ουσιαστικό στόχο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κάτε Χανιώτη δουλεύει remote από το σπίτι της στου Γκύζη για εταιρία στο Ντουμπάι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − eight =