αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσα χρήματα βγάζει μέσα σε 1 ώρα ο Jeff Bezos

Πόσα χρήματα βγάζει μέσα σε 1 ώρα ο Jeff Bezos

Σήμερα είναι ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως εκείνος που ξεκίνησε την Amazon από το μηδέν και την μετέτρεψε σε ένα τεχνολογικό κολοσσό. Μιλάμε για τον Jeff Bezos.

Η περιουσία του δεν σταματά να αυξάνεται- παρόλο που έχει αποχωρήσει από το «τιμόνι» της εταιρίας. Είδε μια τεράστια αύξηση της καθαρής περιουσίας του, από τα 107 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν στις αρχές του 2023, στα 177 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο αργότερα, σημειώνοντας κέρδη 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Fortune.

Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση 191.780.822 $ την ημέρα ή περίπου 7.990.868 $ ανά ώρα.

Για να το καταλάβουμε καλύτερα, ο Bezos κερδίζει όσα χρήματα βγάζει ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος των ΗΠΑ σε όλη του τη ζωή – 1,7 εκατομμύρια δολάρια το 2023 – σε περίπου 12,76 λεπτά. Με άλλα λόγια, όσα κερδίζει ένας μέσος εργαζόμενος σε μια ολόκληρη καριέρα, κερδίζει ο Bezos σε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά.

Η αύξηση του πλούτου του Bezos οφείλεται κυρίως στις μετοχές της Amazon που κατέχει. Από την είσοδο της Amazon στο χρηματιστήριο το 1997, η εταιρεία έχει επεκταθεί σημαντικά, όχι μόνο στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο αλλά και σε τομείς όπως το cloud computing με τις υπηρεσίες Web της Amazon και το digital streaming. Αυτές οι επεκτάσεις έχουν ωθήσει την τιμή της μετοχής της Amazon προς τα πάνω, επηρεάζοντας σημαντικά την καθαρή περιουσία του Bezos.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Jeff Bezos εφαρμόζει αυτούς τους 4 κανόνες στην ζωή του

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + eleven =