αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να επανέλθεις μετά από μία μεγάλη ήττα στη ζωή σου- Εδώ είναι 5 τρόποι

Πως να επανέλθεις μετά από μία μεγάλη ήττα στη ζωή σου- Εδώ είναι 5 τρόποι

Όλοι πέφτουν κάτω μια στο τόσο. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε την ήττα, την αποτυχία ή τα λάθη να μας νικήσουν. Όλοι μπορούν να βρεθούν σε μια τέτοια κατάσταση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, έχουν βιώσει αποτυχίες. Ειδικά στο ξεκίνημα της διαδρομής τους. Αλλά πήραν τα χρήσιμα μαθήματα, συνέχισαν την προσπάθεια και τελικά έφτασαν στους μεγάλους στοχους τους.

Εδώ είναι 5 τρόποι για να επανέλθεις μετά από μία μεγάλη ήττα στη ζωή σου. Μερικές συμβουλές που διαβάσαμε στο αμερικανικό addicted2success.com.

1. Θυμηθείτε γιατί ξεκινήσατε

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε την ήττα, αναγκάζεστε να σκάψετε βαθιά και να αναζητάτε αποθέματα ενέργειας, πάθος και πίστη για να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Σκέψου το δικό σου «γιατί».

Υπάρχει ένας λόγος πίσω από όλα και θα τον ανακαλύψετε την κατάλληλη στιγμή. Αντιμετωπίζουμε νέα εμπόδια στο δρόμο μας, που απαιτούν συνεχή επιβεβαίωση, πίστη και ελπίδα ότι όλα είναι δυνατά. Κάθε εμπόδιο είναι μια υπενθύμιση για να επιστρέψετε και να ανάψετε ξανά αυτή τη σπίθα που υπήρχε όταν ξεκινήσατε για πρώτη φορά το ταξίδι σας. Αυτό θα σου δώσει ώθηση για να πας παρακάτω.

2. Σηκωθείτε και προσπαθήστε ξανά

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στην εστίαση στο παρελθόν… τόσο λιγότερο χρόνο έχετε για βελτίωση. Δεν χρειάζεται να είσαι μελοδραματικός όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασες. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που έχετε μπροστά σας προς όφελός σας και προσπαθήστε όσες περισσότερες φορές μπορείτε να φτάσετε εκεί που θέλετε. Αναρωτηθείτε αν αυτό που κάνετε σας φέρνει πιο κοντά στον στόχο σας. Η επιτυχία είναι το σύνολο των μικρών προσπαθειών. Ο νόμος της φύσης μας δείχνει ότι τα καλά πράγματα έρχονται με τον καιρό και αν θέλετε να δείτε την αλλαγή, τότε προσπαθήστε να μαζέψετε τους σπόρους που έχετε φυτέψει. Η συμβουλή είναι απλή: Σηκωθείτε, βγείτε εκεί έξω και ετοιμαστείτε για τον επόμενο αγώνα σας.

3. Βάλε στο «αθόρυβο» τις φωνές

Οι φωνές που υπάρχουν στο μυαλό μας βγαίνουν ως αμφιβολίες, φόβος και μας ανησυχούν για το τι θα ακολουθήσει. Η πρόσθετη πίεση προέρχεται επίσης από το τι θα πουν οι άλλοι για εσάς. Βάλε τις φωνές στο «αθόρυβο» και προσπάθησε να είσαι καλύτερος από ότι ήσουν χτες.

Μέρος της επιτυχίας είναι να μάθετε πώς να ελέγχετε τον πόνο και να τον χρησιμοποιείτε για να χτίσετε δύναμη. Αυτός ο έλεγχος κερδίζεται με την αντιμετώπιση αρνητικών σκέψεων σε καθημερινή βάση, και αντικατάσταση με θετική ενέργεια.

4. Βρείτε υποστήριξη

Η αυτοπεποίθησή σας κλονίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η δημιουργία ενός πλαισίου υποστήριξης όπως η οικογένεια, οι φίλοι και οι μέντορες θα παράσχει καύσιμο για το κίνητρό σας. Η παραδοχή της ήττας και η συζήτηση γι’ αυτήν είναι αυτοαπελευθερωτική και πηγή οικοδόμησης θάρρους.

Ρωτήστε τους ανθρώπους στον κύκλο σας πώς ξεπερνούν τα εμπόδια και είναι σίγουρο ότι οι ιστορίες τους θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και κινήτρου. Επομένως, πρέπει να συμμετέχετε σε σημαντικές συζητήσεις. Συνεργαστείτε και κάντε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις για να αναζωογονήσετε την αυτοπεποίθησή σας ξανά. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να τα καταφέρεις μόνος σου και γι’ αυτό η επιτυχία μερικές φορές έρχεται με την υποστήριξη των άλλων. Θυμήσου και το άρθρο: Η συμβουλή του Warren Buffett: Προσέξτε με ποιους κάνετε παρέα.

5. Μάθε να έχεις υπομονή και επιμονή

Για να προσαρμοστείτε στην ξαφνική ήττα, αντιμετωπίστε την ως μια προσωρινή διαδικασία- έτσι γίνεται πιο εύκολο να το χειριστείτε. Η αποτυχία δεν είναι η γραμμή του τερματισμού. Δείτε την ως μια συνεχή διαδικασία όπου μπορείτε να αναπτυχθείτε. Μπορεί να νομίζετε ότι το να συνεχίσετε είναι απελπιστικό, αλλά με υπομονή και επιμονή έχεις πιθανότητες να φτάσεις εκεί που θες. Κάνε τον προγραμματισμό σου και συνέχισε την σκληρή δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =