αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποιον που σε χλευάζει και σε υποτιμά συνεχώς- Εδώ είναι 4 τρόποι

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποιον που σε χλευάζει και σε υποτιμά συνεχώς- Εδώ είναι 4 τρόποι

Σας έχει χλευάσει ποτέ κάποιος; Αυτό μπορεί να συμβεί στο επαγγελματικό πεδίο ή στην προσωπική μας ζωή. Και σίγουρα δεν μας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι κοροϊδεύουν τους άλλους. Φυσικά υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των φίλων που πειράζουν ο ένας τον άλλο, και των ανθρώπων που πειράζουν τους άλλους για να τους πληγώσουν ή να τους υποτιμήσουν.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που νιώθουν ανασφαλείς, και έτσι αντλούν ενέργεια όταν υποτιμούν τους άλλους. Άλλοι ενοχλούνται όταν βλέπουν κάποιον που κάνει διαφορετικές επιλογές ζωής σε σύγκριση με τους ίδιους. Άλλοι θέλουν απλά να είναι το κέντρο της προσοχής.

Αλλά εδώ έρχεται το ερώτημα: Τι μπορείς να κάνεις αν ένα τέτοιο άτομο σε χλευάζει και σε υποτιμά; Εδώ είναι 4 κινήσεις.

Ζήτα μια εξήγηση

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, γιατί τους φέρνει σε μία θέση να πρέπει να εξηγήσουν τις ενέργειές τους. Και μάλλον δεν θα έχουν επαρκείς απαντήσεις… Είναι μια προσέγγιση που λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για άτομα που επιδεικνύουν έκδηλη ξενοφοβία, καθώς και άλλα είδη φανατισμού και μίσους απέναντι σε πράγματα όπως η εθνικότητα, το χρώμα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις. Α, και μη δεχτείτε ως απάντηση ότι απλά «έκαναν πλάκα». Ζητήστε τους να εξηγήσουν γιατί αυτό είναι αστείο και τι είναι τόσο τρομερά διασκεδαστικό σε αυτό.

Δεν θα έχουν μάλλον μια καλή απάντηση και είτε θα προσπαθήσουν να αλλάξουν θέμα είτε θα βρουν έναν λόγο να δικαιολογηθούν.

Μην απαντήσεις

Αν κάποιος σας έχει προσβάλει ή σας κοροϊδεύει, αναμφίβολα περιμένει να δει πώς θα απαντήσετε. Τρέφονται με τα συναισθήματα των άλλων. Συνήθως δεν ξέρουν τι να κάνουν αν αρνηθείς να τους δώσεις… την ενέργεια που αναζητούν.

Αφού είπαν το κομμάτι τους, απλά κοιτάξτε τους για λίγο και μετά επιστρέψτε σε ό,τι κάνατε. Αυτό τους επιτρέπει να καταλάβουν ότι αυτά που είπαν δεν αξίζουν τον χρόνο ή την ενέργειά σας. Θα τους κάνει να φαίνονται ανόητοι. Και μάλλον θα αναζητήσουν άλλο «θύμα».

Αναφέρετέ τους σε μια ανώτερη Αρχή, εάν πιστεύετε ότι είναι δικαιολογημένο

Εάν το άτομο που σας κοροϊδεύει είναι συνάδελφος, τότε μπορείτε να μιλήσετε στον διευθυντή ή στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού (HR) για τη συμπεριφορά του. Ενημερώστε τους ότι αυτό το άτομο δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας και δώστε συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς σας βασάνισε.

Είναι πολλές οι πιθανότητες αυτό το άτομο να έχει ήδη αναφερθεί και από άλλα άτομα για κακή συμπεριφορά. Εάν υπάρχουν πολλά περιστατικά, ίσως να έχει συνέπειες και να εκδιωχτεί από την εταιρία.

Μην το πάρεις στα σοβαρά

Θα συναντήσεις διάφορους τύπους ανθρώπους στην ζωή σου. Αν κάποιοι σε χλευάζουν, ίσως είναι καλύτερο να μην το πάρεις στα σοβαρά. Αυτοί οι τύποι έχουν τόσο λίγα πράγματα να κάνουν στη ζωή τους, που η μόνη χαρά που παίρνουν είναι όταν υποτιμούν άλλους. Μην δίνεις σημασία παραπάνω από όσο πρέπει λοιπόν. Μάλλον το κάνουν και με άλλους. Είναι επίσης χρήσιμο να κρατήσεις απόσταση μαζί τους, αν γίνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + two =