αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «μέθοδος των 20 λεπτών» που εφαρμόζουν οι εκατομμυριούχοι μέσα στην ημέρα τους. Και μπορείς να την αντιγράψεις

Η «μέθοδος των 20 λεπτών» που εφαρμόζουν οι εκατομμυριούχοι μέσα στην ημέρα τους. Και μπορείς να την αντιγράψεις

«Κατά τη διάρκεια της πενταετούς μελέτης μου για το «Rich Habits», γνώρισα 233 εκατομμυριούχους, οι οποίοι είχαν μια μέση περιουσία 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων». Έτσι έχει πει ο συγγραφέας και financial planner, Tom Corley. Για τον οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible.

Παρόλο που πολλοί από τους εκατομμυριούχους που μελέτησε ο Corley είχαν διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρίες και ξεκίνησαν από διαφορετική οικονομική αφετηρία, την ίδια στιγμή μοιράζονταν και αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο του στο Business Insider, o Corley έχει μιλήσει για τον κανόνα των 20 λεπτών, το οποίο εφαρμόζουν οι πλούσιοι άνθρωποι. Όπως διαπίστωσε στην διάρκεια της 5ετους μελέτης του, «οι καλές συνήθειες είναι σαν τις νιφάδες χιονιού στην πλαγιά του βουνού. Δεν παρατηρείτε σχεδόν καθόλου τις σωρευτικές θετικές επιπτώσεις που έχουν αυτές οι συνήθειες στη ζωή σας σε καθημερινή βάση, αλλά με την πάροδο του χρόνου, δημιουργούν μια… χιονοστιβάδα επιτυχίας».

Και εδώ έρχεται ο κανόνας των 20 λεπτών. Είναι απλό και μπορεί να το κάνει ο καθένας:

  • Καθόρισε έναν νέο στόχο, μια νέα συνήθεια, που θέλεις να υιοθετήσεις.
  • Αφιέρωσε 20 λεπτά την ημέρα σε αυτή τη νέα συνήθεια.
  • Επανέλαβε αυτή τη συνήθεια καθημερινά για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο. Αλλά να είναι μια δραστηριότητα που θα σε πάει ένα βήμα παρακάτω. Δοκίμασε, για παράδειγμα, να διαβάσεις για 20 λεπτά, για να πάρεις νέες γνώσεις σε ένα πεδίο. Κάνε για 20 λεπτά networking. ‘H άκου για 20 λεπτά ένα Podcast που θα σε εξελίξει και θα σε βοηθήσει στη δουλειά σου. ‘Η δούλεψε για 20 λεπτά πάνω σε ένα παράλληλο project το οποίο μία ημέρα μπορεί να γίνει η full-time δουλειά σου.

«Σε 30 ημέρες, τα εγκεφαλικά σας κύτταρα αρχίζουν να… μιλούν μεταξύ τους, σχηματίζοντας μια σύναψη. Μόλις σχηματιστεί η σύναψη, ανοίγονται τα μονοπάτια για να συμβεί ο σχηματισμός μίας συνήθειας. Με την πάροδο του χρόνου, γίνεται ευκολότερο να ασχοληθείς με τη συνήθεια. Σε κάποιο σημείο, μεταξύ 66 και 256 ημερών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη για την αλλαγή των συνηθειών, η συνήθεια γίνεται μια αυτόματη, ασυνείδητη συμπεριφορά. Ο εγκέφαλος αγαπά τις συνήθειες» λέει ο Corley.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποιον που σε χλευάζει και σε υποτιμά συνεχώς- Εδώ είναι 4 τρόποι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =