αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα κάνεις τις εταιρίες να εκτιμήσουν το background σου, αν αυτό είναι διαφορετικό από τη θέση που ζητάς

Πως θα κάνεις τις εταιρίες να εκτιμήσουν το background σου, αν αυτό είναι διαφορετικό από τη θέση που ζητάς

Σκέφτεσαι να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου. Μάλιστα έχεις εντοπίσει και την θέση για την οποία θέλεις να εκδηλώσεις ενδιαφέρον. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η προϋπηρεσία σου δεν έχει καμία σχέση με την θέση που ζητάς. Γιατί λοιπόν να σε προσλάβει κάποιος για μια δουλειά πάνω στην οποία δεν έχεις εμπειρία;

Είναι όντως μια δύσκολη περίσταση. Αλλά ψυχραιμία. Υπάρχει λύση. Το αμερικανικό The Muse περιγράφει σε άρθρο του το πως θα καταφέρεις να βγεις νικητής μέσα από ένα τέτοιο challenge. Μπορείς να πείσεις την άλλη πλευρά ότι είσαι εσύ ο κατάλληλος για την θέση.

«Μετέφρασε» την εμπειρία σου στην γλώσσα τους. Μάθε μερικά skills και ορολογίες, που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στο πεδίο που θες να μπεις. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά πολλά από τα πράγματα που έχεις κάνει στην προηγούμενη δουλειά σου, μπορούν να χρησιμέψουν και στην νέα θέση που κοιτάς. Αρκεί να καταφέρεις να τα εξηγήσεις στους αρμόδιους ανθρώπους.

Κάνε τις κατάλληλες αλλαγές και στο βιογραφικό σου, για να μοιάζεις πιο κοντά στα δεδομένα που χρειάζονται για την νέα θέση. Ένα ακόμα tip: Βρες έναν άνθρωπο που δουλεύει ήδη σε μια παρόμοια θέση, πρότεινε του να πάτε για έναν καφέ και να συζητήσετε για το πως ακριβώς δουλεύουν οι άνθρωποι εκεί, τι δεξιότητες είναι απαραίτητες, και να του κάνεις όποιες ερωτήσεις θες.

Τέλος, χρησιμοποίησε την «διαφορετική» προϋπηρεσία που έχεις, για να ξεχωρίσεις από τους άλλους υποψήφιους. Μπορεί τελικά αυτό να είναι το δυνατό σου σημείο και να σε κάνει να διαφοροποιηθείς από τη μάζα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =