αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πρέπει να ξεφορτωθείς τους losers φίλους σου», λέει ο Gary Vaynerchuk. Και εξηγεί το σκεπτικό του

«Πρέπει να ξεφορτωθείς τους losers φίλους σου», λέει ο Gary Vaynerchuk. Και εξηγεί το σκεπτικό του

Μήπως έχεις αρκετούς αρνητικούς φίλους στον κύκλο σου; Τότε ίσως ήρθε η ώρα να πάρεις… δραστικά μέτρα. Αυτό τουλάχιστον λέει ο Gary Vaynerchuk. Ο διάσημος businessman, τονίζει ότι οι losers φίλοι σου μπορούν να σε επηρεάσουν αρνητικά. Ο ίδιος δημοσίευσαι ένα βίντεο με τίτλο «Drop One Losing Friend», και το Business Insider τον ρώτησε για το τι ακριβώς εννοεί.

«Ίσως αν ξεφορτωνόσουν ή αν πέρναγες πολύ λιγότερο χρόνο με ένα αρνητικό άτομο, και αντί για αυτό προσέθετες ένα θετικό άτομο στον κύκλο σου», τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα, τονίζει ο Gary Vaynerchuk. Και συνεχίζει: Από το να βγαίνεις για 80 ημέρες με το αρνητικό άτομο και μια ημέρα με το θετικό άτομο, θα ήταν καλύτερο να το αλλάξεις, και να βγαίνεις τέσσερις ημέρες με τον αρνητικό φίλο σου και 12 ημέρες με τον θετικό άνθρωπο που έχεις στο δίκτυο σου.

Με απλά λόγια, πρέπει να περνάς περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που είναι θετικοί και μπορούν να σε εξελίξουν. Ενώ την ίδια στιγμή, πρέπει να περιορίσεις τις επαφές σου με όσους είναι μόνιμα αρνητικοί και μπορούν να σε κρατήσουν πίσω.

«Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο»

Δεν είναι όμως μόνο ο Gary Vaynerchuk που θεωρεί ότι οι φίλοι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν άμεσα. Ο Tim Ferriss είναι διάσημος coach, podcaster και συγγραφέας του βιβλίου «Tools of Titans». Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, βρέθηκε σε event στο Σαν Φρανσίσκο και άνοιξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. «Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», είπε ανάμεσα σε άλλα ο coach.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =