αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ«Πως βγάζω χρήματα από πλατφόρμες τύπου OnlyFans»: Το συζητήσαμε με μία Ελληνίδα

«Πως βγάζω χρήματα από πλατφόρμες τύπου OnlyFans»: Το συζητήσαμε με μία Ελληνίδα

Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες μπαίνουν στον κόσμο των πλατφορμών τύπου OnlyFans. Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι κάποιος… διάσημος influencer. Αφού αυτό που φαίνεται να έχει μεγαλύτερη απήχηση σε τέτοιου είδους πλατφόρμες είναι «οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Και φυσικά αρκετοί από αυτούς τους δημιουργούς περιεχομένου καταφέρνουν να έχουν ένα καλό εισόδημα από την συγκεκριμένη δραστηριότητα τους. Πως είναι όμως να βρίσκεσαι μπροστά από τον φακό και να δημιουργείς τέτοιο περιεχόμενο; «Σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας κάλος τρόπος  ώστε να αναδείξω το υλικό μου ως προς την πιο αισθησιακή του μορφή, αφού είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Αποφάσισα λοιπόν ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βγάλω ένα έξτρα κέρδος κάνοντας κάτι με το οποίο ήδη ασχολούμαι και με εκφράζει», λέει η Άννα Μπακογιάννη. Η οποία αναρτά υλικό στην πλατφόρμα Ko-fi (το account της εδώ), ενώ έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια και ως freelancer model.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible και εξηγεί τι έσοδα μπορεί να έχει ένας τέτοιος δημιουργός περιεχομένου στην Ελλάδα, πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα στην οποία δραστηριοποιείται, ενώ παραθέτει και τα μελλοντικά πλάνα της.

Πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε ένα τέτοιο project;

Από μικρή μου άρεσε η τέχνη της φωτογραφίας και ο χώρος του μόντελινκ καθώς ασχολούμαι αρκετά χρόνια ως freelancer model, σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας κάλος τρόπος  ώστε να αναδείξω το υλικό μου ως προς την πιο αισθησιακή του μορφή, αφού είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Αποφάσισα λοιπόν ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βγάλω ένα έξτρα κέρδος κάνοντας κάτι με το οποίο ήδη ασχολούμαι και με εκφράζει.

Πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα Κo-fi στην οποία δραστηριοποιείστε και τι περιεχόμενο ανεβάζετε εσείς;

Η πλατφόρμα Ko-fi είναι μια σελίδα για δημιουργούς περιεχομένου όλων των κατηγοριών σε τέχνες όπως η φωτογραφία, η μουσική, η γραφιστική αλλά και όχι μόνο. Το concept της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι ότι μπορείς να στηρίξεις τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη. Ο κάθε δημιουργός ορίζει το ποσό που επιθυμεί για το αντίστοιχο υλικό που δίνει. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες όπως το Onlyfans , Patreon, Mym κ.α , άλλες συνδρομητικές και άλλες όχι.

Ο τρόπος που εγώ δραστηριοποιούμε στο Ko-fi λειτουργεί ως εξης: Kαθε μηνα βγάζω διαθέσιμο 1 (ένα) θεματικό σετ φωτογραφιών/video το οποίο έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια όπου μπορεί κάποιος να το αποκτήσει, αγοράζοντας το. Όσον αφορά το περιεχόμενο, ποικίλει καθώς σε κάθε σετ υπάρχει διαφορετική θεματολογία προσαρμοσμένη στο δικό μου comfort zone. Το υλικο μου περιέχει κυρίως σεξυ cosplays, boudoir concepts, κατά βάση αισθησιακό περιεχόμενο.

Τι γρήγορες συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον/α που σκέφτεται να ξεκινήσει σήμερα; Μπορεί εύκολα να ξεκινήσει ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού του;

Αρχικά για να ξεκινήσεις ένα τέτοιο πρότζεκτ θα πρέπει να είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος με την επιλογή σου καθώς και με τον τρόπο όπου θέλεις να εκθέσεις τον εαυτό σου. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία ξεκινώντας είναι να νιώθεις άνετα με το σώμα σου , αφού εσύ ορίζεις πόσο σέξυ είναι το υλικό που θές να δημιουργήσεις . Θεωρώ ότι εφόσον κάποιος θέλει να ξεκινήσει, ναι μπορεί να το κάνει και από το σπίτι του, απλά με την κάμερα του κινητού του και ίσως ενα ring light! Κάποιες φορές φωτογραφίζω μόνη μου τον εαυτό μου και άλλες φορές υπάρχει βοήθεια από κάποια φίλη ή και από την σχέση μου.

Εξετάζοντας το καθαρά business κομμάτι, πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει ένας τέτοιος δημιουργός περιεχομένου μέσα σε 1 μήνα; Μιλώντας πάντα για Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια  υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα στον κλάδο καθώς και το ελληνικό κοινό είναι πιο πρόθυμο να υποστηρίξει αυτού του είδους την τέχνη.

Τα ποσά ποικίλουν. Προσωπικά υπάρχουν φορές που ανάλογα το μήνα, μπορεί να βγάλω και τετραψήφιο ποσό, αλλά μπορεί να υπάρξει και μήνας με τριψήφιο ποσό.

Όταν είχα ξεκινήσει υπολόγιζα ότι αυτά τα χρήματα θα μπορώ να τα διαθέτω χωρίς να βγαίνω από τον προυπολογισμό μου, για κουστούμια ή και εξοπλισμό για να αναβαθμίσω το περιεχόμενο μου. Τελικά αποδείχθηκε ότι είναι μια κερδοφόρα δραστηριότητα με την οποία συνδυάζω το πρόγραμμα μου, κάνοντας κάτι που μου αρέσει πολύ. Πιστεύω ότι εάν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με αυτό τον τομέα ως full-time job  και χτίσει το κοινό του, μπορεί να κερδίζει  ένα πάρα πολύ μεγάλο  και ικανοποιητικό ποσό κάθε μήνα.

Είναι full-time ή μία part time δουλειά; Εσείς πόσες περίπου ώρες δουλεύετε πάνω σε αυτό;

Εσύ επιλέγεις εάν θέλεις να δημιουργείς υλικό για full-time ή part-time δουλεία, καθώς εσύ είσαι και το ”αφεντικό”. Πρακτικά όλη η εργασία που κάνεις προέρχεται από εσένα, για εσένα, χωρίς μεσάζοντες.

Για αρκετούς δημιουργούς περιεχομένου είναι full-time job. Καθώς έχω και πρωινή δουλειά, προς το παρόν με το Ko-fi εργάζομαι part-time. Eίναι μια επιλογή μου η οποία με καλύπτει αφού για το Ko-fi μπορώ να αφιερώσω όσες ώρες θέλω, όπου και αν βρίσκομαι.

Κατά μέσο όρο αφιερώνω περίπου στις 5-6 ώρες για ένα σέτ φωτογραφιών, οι οποίες ώρες χωρίζονται στην λήψη των φωτογραφιών και στην τελική επεξεργασία τους.

Η δουλεία βέβαια δεν σταματάει εκεί καθώς πάντα προσπαθώ να προετοιμάζω το επόμενο θέμα κάθε φωτογράφησης  καθώς και τα απαραίτητα που θα χρειαστούν όπως πχ styling, τοποθεσία, εξοπλισμός.

Κάποιος/α ίσως επίσης να σκεφτεί: Αν το κάνω αυτό ως παράλληλη δραστηριότητα, μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την πρωινή δουλειά μου; ‘Η να κλείσουν άλλες επαγγελματικές πόρτες στην πορεία. Εσείς έχετε αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα;

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα ταμπού όσον αφορά τον ερωτισμό και τον αισθησιασμό σε οποιαδήποτε μορφή. Πλέον υπάρχουν όλο και περισσότεροι δημιουργοί αισθησιακού περιεχομένου οι οποίοι συνδυάζουν και την καθημερινή εργασία τους.  Ο καθένας έχει την ελευθερία να ασχοληθεί με τις πλατφόρμες αυτές εάν το επιθυμεί, παρόλο αυτά μπορεί να υπάρξουν δουλειές, οι οποίες ζητούν από τους υπαλλήλους τους μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα όπου δεν συμβαδίζει με κάτι τέτοιο. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει να επηρεάζεται κάποια άλλη εργασιακή μου σχέση από την δραστηριότητα μου στο Ko-fi , αλλά ακόμα και εάν συνέβαινε αυτό, σίγουρα θα μπορούσα με αυτόν τον τρόπο να δώ, ότι δεν θα μου ταίριαζε η εν λόγω εργασία.

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας από εδώ και στο εξής;

Στοχεύω ψηλά ώστε να μεγαλώσω κι άλλο το κοινό μου στο Ko-fi αλλά και στο να επεκτείνω το κοινό μου εκτός Ελλάδας. Το να ασχολούμαι με αισθησιακό υλικό είναι κάτι το οποίο με γεμίζει , πόσο μάλλον όταν είναι και επικερδές. Ίσως εάν κάποια στιγμή θέλω να εργαστώ σε αυτόν τον τομέα ως full-time job να συνδύαζα και κάποια άλλη παρόμοια πλατφόρμα μελλοντικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − fourteen =