αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόβλεψη Bill Gates: Πως θα φτάσουμε να δουλεύουμε μόνο 3 ημέρες την εβδομάδα

Πρόβλεψη Bill Gates: Πως θα φτάσουμε να δουλεύουμε μόνο 3 ημέρες την εβδομάδα

Την δική του πρόβλεψη για το πως θα διαμορφωθεί το εργασιακό τοπίο στο μέλλον, με την ανάπτυξη της AI, έκανε ο Bill Gates. Όπως εκτιμά μάλιστα, η τεχνολογία μπορεί να μην αντικαταστήσει τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μια εργάσιμη εβδομάδα 3 ημερών.

Ο δισεκατομμυριούχος μίλησε στο podcast “What Now?” και όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης για τις θέσεις εργασίας, ο Gates είπε ότι μπορεί να έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι «δεν θα χρειάζεται να εργάζονται τόσο σκληρά».

«Αν τελικά φτάσουμε σε μια κοινωνία όπου θα πρέπει να εργάζεσαι μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, αυτό μάλλον είναι εντάξει».

Ο Gates μίλησε για έναν κόσμο όπου «οι μηχανές θα μπορούν να παράγουν όλα τα τρόφιμα και τα αγαθά» και οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να εργάζονται πέντε και παραπάνω ημέρες την εβδομάδα για να κερδίσουν έναν αξιοπρεπή μισθό.

Παρόμοια άποψη πάντως έχει εκφράσει και ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon. Εκτιμώντας ότι η επόμενη γενιά εργαζομένων θα δουλεύει μόνο 3,5 ημέρες την εβδομάδα, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

«Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100 και δεν θα έχουν καρκίνο λόγω της τεχνολογίας», είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Και κυριολεκτικά μάλλον θα εργάζονται τρεισήμισι μέρες την εβδομάδα».

Ο CEO ο οποίος χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας του, τόνισε ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει νέα προϊόντα, να βελτιώσει την παραγωγικότητα και τη διαχείριση κινδύνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 1 =