αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Θα δουλεύουμε 3,5 ημέρες την εβδομάδα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο CEO της JPMorgan

«Θα δουλεύουμε 3,5 ημέρες την εβδομάδα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο CEO της JPMorgan

Οι εξελίξεις στο πεδίο της AI τρέχουν συνεχώς. Και φαίνεται ότι στο προσεχές μέλλον θα δούμε ακόμα πιο έντονες αλλαγές στη ζωή μας. Για μερικές από αυτές τις αλλαγές μίλησε ο CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον.

«Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100 και δεν θα έχουν καρκίνο λόγω της τεχνολογίας», είπε ο Ντάιμον σε συνέντευξή στο Bloomberg. «Και κυριολεκτικά μάλλον θα εργάζονται τρεισήμισι μέρες την εβδομάδα».

Ο Ντάιμον, ο οποίος χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας του, τόνισε ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει νέα προϊόντα, να βελτιώσει την παραγωγικότητα και τη διαχείριση κινδύνου.

Όπως εξήγησε, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες υπαλλήλους στην τράπεζά του και είναι πιθανό να έχει τεράστιες βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ακόμη κι αν καταργήσει ορισμένες θέσεις εργασίας.

«Η τεχνολογία έχει κάνει απίστευτα πράγματα για την ανθρωπότητα, αλλά, ξέρετε, τα αεροπλάνα συντρίβονται, στα φαρμακευτικά προϊόντα γίνεται κακή χρήση -υπάρχουν αρνητικά», είπε. «Το μεγαλύτερο αρνητικό κατά την άποψή μου είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από κακούς ανθρώπους για να κάνει κακά πράγματα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 6 =