αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠροσελκύεις τους λάθος ανθρώπους κοντά σου; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Προσελκύεις τους λάθος ανθρώπους κοντά σου; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Μπορεί να είναι εξαιρετικά τρομακτικό… να βρίσκεστε ξανά και ξανά σε μια κακή κατάσταση με το λάθος άτομο. Μπορεί να αρχίσετε να αναρωτιέστε αν κάτι δεν πάει καλά με εσάς και γιατί προσελκύετε λάθος ανθρώπους στη ζωή σας.

Αν και δεν υπάρχει κάτι απαραιτήτως λάθος με εσένα, είναι πολύ πιθανό να έχεις κάποιες συνήθειες που σε οδηγούν εκεί. Συχνά, προσελκύουμε λάθος ανθρώπους για αρκετούς λόγους που παραβλέπουμε εντελώς. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό, πολλές φορές προσελκύουμε λάθος ανθρώπους χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους ίσως προσελκύετε τους λάθος ανθρώπους.

1. Δεν πιστεύετε ότι αξίζετε περισσότερα.

Για να προσελκύσετε έναν καλύτερο άνθρωπο, πρέπει να πιστεύετε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο. Για παράδειγμα, εάν δεν αγαπάτε τον εαυτό σας ή δεν θεωρείτε τον εαυτό σας άξιο να βρείτε έναν άντρα/ γυναίκα που να ταιριάζει σε αυτό που οραματίζεστε για τον εαυτό σας, τότε δεν θα προσπαθήσετε ποτέ για το καλύτερο. Αντίθετα, θα προτιμήσετε μία μέτρια κατάσταση, γιατί νιώθετε ότι είναι τόσο καλό όσο θα σας αρμόζει. Ισως είναι καιρός να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε και να αγαπήσετε τον εαυτό σας, όσο κλισέ κι αν ακούγεται.

2. Πιστεύεις ότι υπάρχει ένα ‘τέλειο’ άτομο εκεί έξω για όλους.

Ο Walt Disney έκανε εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας υπέροχες ταινίες που όλοι μπορούμε να αγαπήσουμε, αλλά έκανε επίσης εξαιρετική δουλειά στο να μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάποιος τέλειος πρίγκιπας ή πριγκίπισσα είναι γοητευτικός εκεί έξω και θα έρθει και θα κάνει τη ζωή μας μαγική. Στην πραγματικότητα κανείς δεν πρόκειται να είναι ποτέ τέλειος. Πάντα θα βρίσκεις ένα λάθος σε κάποιον γιατί είναι άνθρωπος και οι άνθρωποι έχουν ελαττώματα. Θα πρέπει να τους αποδεχτείς όπως είναι, ακόμα και τα μέρη που δεν σου αρέσουν.

3. Δεν ξέρεις τι θέλεις.

Η σαφήνεια είναι το παν. Πώς θα προσελκύσετε το «σωστό» άτομο, αν δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό για εσάς; Για παράδειγμα, κατά βάθος, αν θέλετε ένα άτομο για να κάνετε οικογένεια, αλλά συνεχίζετε να βγαίνετε ραντεβού με άτομα για ξέφρενα πάρτι απλά, είναι πιθανό να απογοητευτείτε ξανά και ξανά. Δεν λέμε ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν – αλλά αυτό που λέμε είναι ότι αντί να προσπαθείτε να πιέσετε κάποιον να αλλάξει, βρείτε κάποιον που ήδη ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους σας στη ζωή.

4. Αλλάζεις τον εαυτό σου για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους.

Λέτε ψέματα στο προφίλ σας στο Facebook ή στους πιθανούς νέους συνεργάτες σας σε μία πρώτη συνάντηση; Αυτή είναι μια συνταγή καταστροφής. Όταν προσποιείστε ότι είστε κάποιος άλλος, για να ταιριάξετε σε αυτό με το οποίο θέλουν οι άλλοι – τελικά προσελκύετε το λάθος άτομο από προεπιλογή, επειδή στέλνετε μπερδεμένα μηνύματα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να λες ψέματα, επειδή να χτίσεις μια σχέση ή συνεργασία με ένα άτομο, αλλά όταν είσαι ειλικρινής, δεν χρειάζεται ποτέ να μαντέψεις αν είσαι κατάλληλος γι’ αυτόν, γιατί έχεις ήδη πει ποιος είσαι και τι θέλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 3 =