αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροθεσμία τριών μηνών από το ΣτΕ για την κατεδάφιση των δύο ορόφων στο ξενοδοχείο που κρύβει την Ακρόπολη

Προθεσμία τριών μηνών από το ΣτΕ για την κατεδάφιση των δύο ορόφων στο ξενοδοχείο που κρύβει την Ακρόπολη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση με την οποία δίνει προθεσμία τριών μηνών για να κατεδαφιστούν οι δύο όροφοι του ξενοδοχείου «Coco-Mat Athens BC» των αδελφών Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη στην περιοχή Μακρυγιάννη, οι οποίοι, λόγω ύψους, κρύβουν τη θέα προς την Ακρόπολη.

Το εν λόγω ξενοδοχείο, μετά την ανέγερση των δύο ορόφων, έχει συνολικό ύψος 36,5 μέτρων, την ώρα που το ανώτατο όριο στην περιοχή είναι τα 24 μέτρα καθώς βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου. Αυτό έχει ως συνέπεια το ΣτΕ να πιέζει για να γκρεμιστούν οι δύο επίμαχοι όροφοι, με την εν λόγω απόφαση να πιέζει τον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Τουρισμού να αναλάβουν δράση.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το ΣτΕ επανέρχεται σε προηγούμενη απόφασή του με βάση την οποία πρέπει να κατεδαφιστούν «άμεσα» οι δύο τελευταίοι όροφοι του ξενοδοχείου με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ανακληθούν με ορθό τρόπο οι αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων που αφήνουν «παραθυράκι» για την επιχείρηση, αλλά και να γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας του από το υπουργείο Τουρισμού ώσπου να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις και να εκδοθεί νέα άδεια λειτουργίας.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε στις 27 Ιουνίου, με την οποία δίνεται προθεσμία τριών μηνών για να εκπονηθούν ειδικές μελέτες για την κατεδάφιση των δύο ορόφων, ενώ η νέα συνεδρίαση για την υπόθεση ορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει η προθεσμία που δίνει το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + thirteen =