αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠραγματοποιήθηκε το πρώτο AI Hackathon στην Ελλάδα- Οι 3 ομάδες που κέρδισαν τα χρηματικά έπαθλα

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο AI Hackathon στην Ελλάδα- Οι 3 ομάδες που κέρδισαν τα χρηματικά έπαθλα

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Quintessential SFT διοργάνωσαν το πρώτο ΑΙ Hackathon στην Ελλάδα μεταξύ 16-18 Φεβρουαρίου 2024, στους χώρους του Κέντρου ACEin. Το AI Hackathon, απευθύνθηκε σε φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες, επιχειρηματικές ομάδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χώρου της τεχνολογίας που ασχολούνται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Βασικός στόχος του προγράμματος αποτέλεσε η ανάπτυξη νέων ιδεών και ανάδειξη καινοτόμων λύσεων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, σε συγκεκριμένες προκλήσεις (challenges). Ενδεικτικά, οι θεματικές των προκλήσεων αφορούσαν στα Social Sensitivity and Accessibility, Fintech, Cybersecurity, Telecommunications, Retail & E-Commerce, Sports Analytics, Education & Entertainment.

Οι 34 ομάδες που έλαβαν μέρος στον τριήμερο διαγωνισμό έλαβαν συμβουλευτική και καθοδηγητική υποστήριξη (mentoring) από εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών τεχνολογίας και εκπαιδευτικού/ακαδημαϊκού προσωπικού και δημιούργησαν επαφές με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και την ανάπτυξη επαγγελματικών και κοινωνικών σχέσεων (networking).

Οι 3 ομάδες που προκρίθηκαν και κέρδισαν χρηματικά έπαθλα ήταν οι in_our_DnA, οι ΑXS link και οι Eunomia.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 17 =