αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠουλάνε τα δώρα τους στο eBay… για να βγάλουν χρήματα

Πουλάνε τα δώρα τους στο eBay… για να βγάλουν χρήματα

Αρκετοί είναι αυτοί που πουλάνε τα δώρα που έλαβα στις γιορτές, για να βγάλουν χρήματα. Σύμφωνα με έκθεση του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου eBay, σχεδόν ένας στους τέσσερις Γάλλους (23%) -αριθμός ρεκόρ-σκέφτεται να πουλήσει τα «άχρηστα» δώρα του φέτος. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι.

Ενώ τα φώτα των γιορτών παραμένουν αναμμένα, ήδη κάποια από αυτά βγήκαν προς πώληση.

Σύμφωνα με το e Bay, oι σχετικές αγγελίες έχουν εκτιναχθεί από την ημέρα των Χριστουγέννων. Μόνο στις 25 Δεκεμβρίου αναρτήθηκαν 300.000 αγγελίες, με τρία έως τέσσερα δώρα να μεταπωλούνται κάθε λεπτό.

Ο αριθμός των νέων καταχωρίσεων αναμενόταν να φθάσει το ένα εκατομμύριο μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου και να αυξηθεί στα 3 εκατομμύρια μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2024.

Πώληση δώρων για την πληρωμή λογαριασμών

Το φετινό βαρόμετρο του eBay/Kantar για τη μεταπώληση των χριστουγεννιάτικων δώρων καταδεικνύει από πρώτο χέρι πώς έχουν αλλάξει οι καταναλωτικές συνήθειες των Γάλλων λόγω της κρίσης του κόστους ζωής.

Ο ιστότοπος υπογράμμισε το ραγδαία αυξανόμενο πλήθος που αναμένεται να διαθέσει τα χρήματα από τις πωλήσεις, για αποταμιεύσεις ή για την πληρωμή λογαριασμών.

«Το ποσοστό των Γάλλων που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα δώρα τους παρουσιάζει πρωτοφανή αύξηση το 2023. Η οικονομική ανάγκη υπερισχύει της ευχαρίστησης: φέτος, για πρώτη φορά, περισσότεροι Γάλλοι μεταπωλούν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς των Χριστουγέννων παρά επιλέγουν να αγοράσουν στον εαυτό τους κάτι που τους ευχαριστεί», δήλωσε η Σάρα Τάγιεμπ, γενική διευθύντρια του eBay στη Γαλλία, σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 42% των ατόμων που μεταπωλούν, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αποταμιεύσουν το ποσό, το 30% θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για να καλύψουν χριστουγεννιάτικους λογαριασμούς και το 29% θα κάνουν στον εαυτό τους ένα άλλο δώρο που τους αρέσει.

Κατά μέσο όρο ελπίζουν να κερδίσουν περίπου 49,43 ευρώ λόγω της μεταπώλησης των δώρων.

Ποια αντικείμενα είναι τα πιο δημοφιλή για μεταπώληση;

Οι πρώτες τάσεις μεταπώλησης που καταγράφηκαν, δείχνουν μια κυριαρχία των τελευταίων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με ιδιαίτερα δημοφιλή franchises, όπως τα παραδοσιακά Pokémon και Mario αλλά και της Barbie, η κινηματογραφική μεταφορά της οποίας ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς.

Επιπλέον, τα παιχνίδια, και τα βιβλία είναι επίσης μεταξύ των πιο δημοφιλών κατηγοριών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =