αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠολ Κρούγκμαν: H τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει θέσεις εργασίας. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό

Πολ Κρούγκμαν: H τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει θέσεις εργασίας. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό

Η εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εξαλείψει αρκετές θέσεις εργασίας και μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά για αυτό, δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στο Bloomberg.

Ο Κρούγκμαν είπε ότι πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «πολύ διαπεραστική και πολύ διάχυτη» για να δικαιολογήσει οποιαδήποτε σημαντική παρέμβαση από την αμερικανική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, αυτό που εννοεί είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να εξαλείψει θέσεις γραφείου ομοιόμορφα στην επικράτεια των ΗΠΑ – αντί να καταστρέψει μια συγκεκριμένη περιοχή ή κοινωνική ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να σχεδιαστούν διορθωτικές πολιτικές για να βοηθηθούν οι εκτοπισμένοι εργαζόμενοι.

«Δεν νομίζω ότι μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό, εκτός από το να προσπαθήσετε να απαγορεύσετε εντελώς την τεχνολογία, κάτι που δεν θα λειτουργήσει» τόνισε ο Κρούγκμαν.

Ο Κρούγκμαν υποστήριξε ότι πολλές από τις δουλειές γραφείου που απειλούν εργαλεία όπως το ChatGPT δεν βασίζονται στη δημιουργική ή πρωτότυπη σκέψη.

«Πόσοι άνθρωποι εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο είναι στην πραγματικότητα δημιουργικοί; Πόση από τη δουλειά για την οποία πληρώνουμε ανθρώπους πολλά χρήματα να κάνουν δεν είναι στην πραγματικότητα μια ως επί το πλείστον αυτοματοποιημένη διαδικασία; Και νομίζω ότι η απάντηση είναι “ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό”. Έτσι, αυτό είναι δυνητικά ένα πολύ μεγάλο πράγμα και θα μπορούσε να εκτοπίσει πολλές θέσεις εργασίας» προειδοποίησε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 6 =