αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠλατφόρμα ΑΑΔΕ: Πάνω από 2.000 άτομα έχουν καταγγείλει συμπολίτες τους για φοροδιαφυγή- Ποιοι δικαιούνται αμοιβή έως 3.000 ευρώ

Πλατφόρμα ΑΑΔΕ: Πάνω από 2.000 άτομα έχουν καταγγείλει συμπολίτες τους για φοροδιαφυγή- Ποιοι δικαιούνται αμοιβή έως 3.000 ευρώ

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, δέχεται καθημερινά πάνω από 30 καταγγελίες, από τις οποίες ένα ποσοστό περίπου 80% είναι ανώνυμες.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που παραθέτει η Ημερησία, εντός των δύο πρώτων μηνών λειτουργίας της πλατφόρμας καταγγελιών της ΑΑΔΕ, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.000 καταγγελίες από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, από τις 30 Οκτωβρίου 2023 που λειτούργησε η πλατφόρμα μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου 2023 είχαν υποβληθεί 2.075 καταγγελίες εκ των οποίων 394 επώνυμες και 1.681 ανώνυμες. Από τις καταγγελίες που έγιναν οι 1.807 ήταν για φορολογικές παραβάσεις, οι 72 για τελωνειακές παραβάσεις και οι 196 για θέματα διαφθοράς.

Για τους φορολογούμενους που καταγγέλλουν υποθέσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς μέσω της ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ δεν προβλέπεται προς το παρόν καμία χρηματική επιβράβευση.

Αντίθετα αμοιβή έως και 3.000 ευρώ μπορούν λαμβάνουν όσοι καταγγέλλουν αποδείξεις «μαϊμού» και παραποιημένους φορολογικούς μηχανισμούς από το κινητό τους με την εφαρμογή Appodixi.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις το μέτρο της χρηματικής επιβράβευσης να εφαρμοστεί και για όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφάνειας στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, παρέχεται η δυνατότητα στον καταγγέλλοντα, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, να παρέχει πληροφορίες, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:

Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας
Φορολογικές παραβάσεις
Τελωνειακές παραβάσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + five =