αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα αζήτητα το 29,6% των επιστροφών φόρου. Κάποιοι… δεν έχουν δηλώσει IBAN

Στα αζήτητα το 29,6% των επιστροφών φόρου. Κάποιοι… δεν έχουν δηλώσει IBAN

Nα σπάσει τo ρεκόρ του 2023 όταν επέστρεψε φόρους 6,9 δις ευρώ θα επιδιώξει η ΑΑΔΕ την φετινή χρονιά, επιταχύνοντας τις διαδικασίες τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για επιχειρήσεις. Αν και ο επίσημος στόχος που έχει τεθεί προβλέπει ότι η φορολογική διοίκηση θα πρέπει να επιστρέψει στους φορολογούμενους φόρους συνολικού ύψους 6,588 δισ. Ευρώ.

Ήδη από τον πρώτο μήνα του έτους οι επιστροφές ξεπέρασαν τον πήχη των 439 εκατομμυρίων που προβλέπεται βάσει προγραμματισμού καθώς ανήλθαν σε 501 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως προκύπτει το 40% των συγκεκριμένων επιστροφών παραμένει στα κρατικά ταμεία και δεν επιστρέφεται στους δικαιούχους για διάφορους λόγους.

Ειδικότερα, από τα 258.810 ΑΦΕΚ (Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης) στα αζήτητα παραμένει το 29,6% καθώς οι φορολογούμενοι δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ ώστε να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό τους το ποσό της επιστροφής ενώ το 10% αφορά σε θανόντες.

Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται συμψηφισμός με τρίτους φορείς όπως ο ΕΦΚΑ με τους οποίους η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε διαδικασία διασύνδεσης και αυτοματοποίησης των συστημάτων και των διαδικασιών.

Πηγή: Ημερησία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + ten =