αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από εσάς…»: Ο Richard Branson έδωσε μια συμβουλή μέσα από ένα post

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από εσάς…»: Ο Richard Branson έδωσε μια συμβουλή μέσα από ένα post

Για τον Richard Branson έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος, χτίζοντας τον κολοσσό που λέγεται Virgin Group.

Σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 400 εμπορικά brands αξίας 5 δισ. ευρώ, υπό την ομπρέλα της υπερ-επιχείρησης Virgin Group.

Μάλιστα ξεκίνησε με ελάχιστα χρήματα και σε πολύ μικρή ηλικία. Ο Branson ξεκίνησε το πρώτο του project, το Student Magazine, στα 16 του, με μόλις 500 Λίρες. Ήταν ένα νεανικό περιοδικό, το οποίο δημιουργούσε ο ίδιος και το πουλούσε στο σχολείο του. «Ήμουν μόνο 16 ετών όταν έβγαλα το περιοδικό, και δεν είχα πολλά χρήματα» εξηγεί o ίδιος.

Τώρα με ένα post στο Linkedin δίνει μια συμβουλή. «Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από εσάς, δώστε τους όλα όσα χρειάζονται για να αναπτυχθούν και η επιχείρησή σας θα ευδοκιμήσει» έγραψε ο διάσημος businessman. Η ανάρτηση του απέσπασε χιλιάδες Likes.

Παρόμοια άποψη είχε και ο Steve Jobs. Ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple είχε πει κάποτε: «Δεν έχει νόημα να προσλάβεις έξυπνους ανθρώπους για να τους πεις τι να κάνουν. Εμείς προσλαμβάνουμε έξυπνους ανθρώπους, για να μας πουν αυτοί τι θα κάνουμε».

Μέσα σε μόλις δύο φράσεις, περιγράφεται όλη η οπτική του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος μέσα στο δωμάτιο, για να είσαι καλός ηγέτης και να οδηγήσεις την εταιρίας σου στην επιτυχία. Αρκεί να διαχειριστείς σωστά, τους έξυπνους ανθρώπους που έχεις μαζί σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =