αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι. Και δεν τα παρατάνε ακόμα και όταν… στραβώσει το πλάνο

Πέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι. Και δεν τα παρατάνε ακόμα και όταν… στραβώσει το πλάνο

Η ζωή σπάνια πηγαίνει όπως έχουμε προγραμματιστεί. Σε τέτοιες στιγμές, οι άνθρωποι που μπορούν να παραμείνουν δυνατοί, λάμπουν.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτούς τους ανθρώπους να παραμένουν εντός δρόμου οτιδήποτε κι αν γίνει; Ποιες είναι οι συνήθειες και οι τρόποι πρόληψης, αντίδρασης και αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής;

Τώρα θα δούμε 5 χαρακτηριστικά που έχουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι. Και δεν τα παρατάνε ακόμα και όταν… στραβώσει το πλάνο.

1) Αγκαλιάζουν την αποτυχία

«Όλοι έχουν ένα πλάνο μέχρι να τους χτυπήσουν με μια γροθιά στο στόμα», έχει πει ο Μάικ Τάισον.

Αντί να φοβούνται την αποτυχία, οι άνθρωποι που παραμένουν δυνατοί την δέχονται ως ευκαιρία μάθησης. Έμαθαν από νωρίς ότι οι αποτυχίες τους δίνουν πολύτιμες γνώσεις που οδηγούν σε μελλοντική επιτυχία.

Αυτό είναι εκπληκτικό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις αποτυχίες ως εξαιρετικά αρνητικές. Όχι ως ευκαιρία για εξέλιξη.

Στους δυνατούς ανθρώπους αρέσει να βγαίνουν από τη ”ζώνη άνεσής” τους σκόπιμα, κάτι που βοηθά στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να κάνετε… κρύο ντους, να μπείτε σε ένα νέο πεδίο ή να κάνετε πράγματα που κάνουν challenge τα πνευματικά και σωματικά όρια, όπως το τρέξιμο σε μαραθώνιο ή τρίαθλο.

2) Αποστασιοποίηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν ό,τι τους αφορά προσωπικά. Ωστόσο, για να παραμείνετε υγιείς, πρέπει να αποσπαστείτε διανοητικά από τα πράγματα στα οποία δεν έχετε κανέναν έλεγχο.

Ναι, εξακολουθείτε να νοιάζεστε βαθιά για τους στόχους και τις φιλοδοξίες, αλλά η εξάσκηση της αποστασιοποίησης σημαίνει ότι είστε ανοιχτοί σε αποτελέσματα πέρα από τον έλεγχό σας.

Με αυτή τη νοοτροπία, μειώνετε την προσκόλληση σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, οδηγώντας σε μεγαλύτερη γαλήνη και ευελιξία απέναντι στην αλλαγή.

Δεν μπορείς να τα ελέγξεις όλα. Και είναι ΟΚ.

3) Έχουν θετική νοοτροπία

Μια θετική νοοτροπία μπορεί να μετακινήσει βουνά. Τι χρειάζεται όμως για να αναπτυχθεί αυτή η οπτική;

Οι θετικοί επικεντρώνονται σε λύσεις αντί να μένουν στα προβλήματα, κάτι που τους βοηθά να διατηρήσουν μια ελπιδοφόρα οπτική και να δουν τις δυνατότητες βελτίωσης.

Αναρωτιούνται: «Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω αυτή την κατάσταση;». Και έτσι αυτή η προληπτική προσέγγιση τους δίνει τη δυνατότητα να αναλάβουν δράση.

Αντί να κολλάνε στα χειρότερα σενάρια, επικεντρώνονται στις πιθανότητες και τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά τους.

4) Χρησιμοποιούν χιούμορ

Είναι ένας τόσο ισχυρός μηχανισμός αντιμετώπισης. Το να βρίσκεις την πιο χαλαρή πλευρά των δύσκολων καταστάσεων σου δίνει ανακούφιση και προοπτική, βοηθώντας σε να περάσεις δύσκολες στιγμές με πιο θετική προοπτική.

Όταν η ζωή δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο, στραφείτε στο χιούμορ ως παρηγοριά. Ή απλά ξεκινήστε να τραγουδάτε!

5) Οραματίζονται την επιτυχία

Γνωρίζατε ότι πολλοί ελίτ αθλητές χρησιμοποιούν τεχνικές οπτικοποίησης όταν προπονούνται ή αγωνίζονται; Η οπτικοποίηση της επιτυχίας τους δίνει το πλεονέκτημα να βελτιώσουν την απόδοσή τους, την προπόνηση και τις προσπάθειες αποκατάστασης.

Τι είναι όμως πραγματικά;

Η οπτικοποίηση περιλαμβάνει απλώς τη λεπτομερή φαντασία επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Η τακτική οπτικοποίηση θετικών σεναρίων σάς βοηθά να οικοδομήσετε αυτοπεποίθηση και να προετοιμάσετε το μυαλό να χειριστεί τις προκλήσεις πιο αποτελεσματικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =