αρχικηVIRALΠέντε σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι είσαι δυστυχισμένος (και έχεις κολλήσει εκεί)

Πέντε σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι είσαι δυστυχισμένος (και έχεις κολλήσει εκεί)

Η ευτυχία είναι ένα περίπλοκο συναίσθημα. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία στα πιο μικρά πράγματα, βλέποντας μια όμορφη ανατολή ή τελειώνοντας τη λίστα με τις υποχρεώσεις τους. Και άλλοι αγωνίζονται να βρουν την ευτυχία ακόμα και στις σημαντικότερες καταστάσεις.

Όλοι ισχυρίζονται ότι θέλουν απλώς να είναι ευτυχισμένοι, οπότε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι «κολλάνε» στην δυστυχία;

Οι ψυχολόγοι έχουν αναπτύξει μια λίστα με πέντε σημάδια, που δείχνουν ότι είστε δυστυχισμένοι και έχετε κολλήσει σε ένα τέτοιο mood.

1. Βρίσκεις λόγους για να είσαι μίζερος

Ίσως ένα από τα πιο κοινά σημάδια και επίσης ένα που μπορεί συχνά να περνά απαρατήρητο. Ακόμα κι όταν όλα στη ζωή σας πάνε καλά, μένετε σε κάτι από το παρελθόν ή δημιουργείτε ένα πρόβλημα όπου δεν υπάρχει, απλώς για να μπορέσετε να νιώσετε ξανά αρνητικά συναισθήματα.

2. Δυσκολεύεσαι να γιορτάσεις τις νίκες σου

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν… να είναι δυστυχισμένοι τείνουν να μην αισθάνονται ολοκλήρωση μετά την επίτευξη των στόχων τους. Ή αν το κάνουν, τα θετικά συναισθήματα είναι πολύ βραχύβια πριν προχωρήσουν στην επόμενη ανησυχία.

3. Δυσκολεύεστε να αφήσετε πράγματα πίσω σας

Αυτό είναι ένα με πρόβλημα το οποίο παλεύουν πολλοί άνθρωποι. Έχετε πάντα κάτι που σας ενοχλεί και δεν μπορείτε να το αφήσετε να φύγει. Το να κρατάτε κακία συχνά δείχνει ότι απολαμβάνετε να είστε σε ένα τοξικό κλίμα, καθώς οι χαρούμενοι άνθρωποι τείνουν να αφήνουν τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις πίσω τους. Αν δυσκολεύεστε να το κάνετε αυτό, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι έχετε μπει σε ένα αρνητικό σπιράλ.

4. Παίζεις το θύμα

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το δει κανείς με τον εαυτό του, ακόμη και για το πιο συνειδητοποιημένο άτομο. Συχνά νιώθετε ότι άλλοι άνθρωποι ή άλλα πράγματα εκτός του ελέγχου σας ευθύνονται για τα προβλήματά σας και όχι οι δικές σας πράξεις.

Δεν αναλαμβάνετε ποτέ την ευθύνη. Και παραμένετε στην ίδια κατάσταση.

5. Η δυσαρέσκεια είναι δεύτερη φύση για εσάς

Πάντα βρίσκεις πράγματα με τα οποία δεν είσαι ικανοποιημένος. Ακόμα κι όταν τα πράγματα πάνε τέλεια και μπορεί να έχετε επιτύχει μερικούς από τους στόχους σας πρόσφατα, αν εξακολουθείτε να νιώθετε μια έντονη αίσθηση ότι κάτι λείπει ή ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα, μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάτε τρόπους για να γκρινιάξετε.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε ορισμένες συμπεριφορές μόνοι μας, αν αισθάνεστε ότι κάποιο από αυτά τα σημάδια ισχύουνγια εσάς – κάντε κάτι γι ‘αυτό. Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσετε και αποδεχτείτε ότι αυτή η ανθυγιεινή συμπεριφορά είναι κάτι που εξασκείτε, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να κάνετε αλλαγές προς την απόλαυση της ευτυχίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =