αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να ελέγχεις το μυαλό σου

Πέντε τρόποι για να ελέγχεις το μυαλό σου

Το μυαλό είναι ένα ισχυρό εργαλείο, αλλά συχνά είναι… εκτός ελέγχου. Οι έντονες σκέψεις, η συνεχής ανησυχία και η αδυναμία συγκέντρωσης μπορεί να δυσκολέψουν την εύρεση εσωτερικής γαλήνης και διαύγειας. Η εκμάθηση τεχνικών για τον έλεγχο της ψυχικής σας κατάστασης είναι σημαντική εδώ.

Με υπομονή και δέσμευση, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη του μυαλού σας, να μειώσετε το άγχος και να ξεκλειδώσετε πιο βαθιά ικανοποίηση. Τώρα θα δούμε 5 πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τη νοοτροπία και τα μοτίβα σκέψης σας.

1. Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε ο,τι σας ανησυχεί

Είναι φυσικό το μυαλό να ανατρέχει τις ανησυχίες και τα προβλήματα. Αφιερώστε 15-30 λεπτά καθημερινά ως «ώρα ανησυχίας» για να εξετάσετε τις ανησυχίες σας. Σημειώστε τα και σχεδιάστε εποικοδομητικά βήματα. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ανησυχιών. Γνωρίζοντας ότι έχετε ορίσει χρόνο για να σκεφτείτε τις ανησυχίες σας, μπορεί να σταματήσει τις ανήσυχες σκέψεις από το να απασχολούν το μυαλό σας την υπόλοιπη ημέρα.

2. Αντιμετωπίστε τις ανήσυχες σκέψεις

Το άγχος συχνά πηγάζει από την υπερβολική σκέψη του «τι θα γινόταν αν». Όταν το μυαλό σας πηγαίνει σε ένα παράλογο ”χειρότερο σενάριο”, κάντε μια παύση και αμφισβητήστε αυτήν την ανήσυχη σκέψη. Ρωτήστε τον εαυτό σας, «Τι στοιχεία έχω ότι αυτό το καταστροφικό  σενάριο θα συμβεί;». Αντικαταστήστε την παράλογη πεποίθηση με μια πιο ισορροπημένη, ρεαλιστική προοπτική.

3. Μείνετε στο παρόν

Οι ανήσυχες σκέψεις συχνά σχετίζονται με τύψεις του παρελθόντος ή μελλοντικές ανησυχίες. Εξασκηθείτε να κρατάτε το μυαλό σας συγκεντρωμένο στο παρόν. Παρατηρήστε το άμεσο περιβάλλον σας χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις σας—τι βλέπετε, ακούτε, αγγίζετε, μυρίζετε και γεύεστε αυτή τη στιγμή. Συνεχίστε να φέρνετε το μυαλό σας απαλά πίσω στο παρόν όταν περιπλανιέται.

4. Περιορίστε τις ειδήσεις

Αν και είναι απαραίτητο να παραμείνετε ενημερωμένοι, η υπερβολική κατανάλωση… ειδήσεων μπορεί να τροφοδοτήσει το άγχος. Ορίστε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο για τον έλεγχο ειδήσεων από αξιόπιστες πηγές. Αποφύγετε να παρακολουθείτε ή να διαβάζετε τις πληροφορίες πριν τον ύπνο. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται περισσότερο σε δραματικά ανεπιθύμητα συμβάντα, τα οποία διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

5. Αθληθείτε και κοιμηθείτε καλά

Η σωματική και η ψυχική υγεία επηρεάζουν η μία την άλλη. Η τακτική άσκηση βοηθά στη διαχείριση του άγχους και καθαρίζει το μυαλό σας. Ο ποιοτικός ύπνος απομακρύνει την ψυχική ακαταστασία. Προσπαθήστε να κοιμάστε 7-9 ώρες το βράδυ. Διατηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και περιορίστε τον χρόνο μπροστά στην οθόνη πριν τον ύπνο. Η καθημερινή κίνηση και ο σωστός ύπνος εμποδίζουν το μυαλό σας να είναι τόσο διασκορπισμένο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =