αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που έχουν οι losers

Πέντε συνήθειες που έχουν οι losers

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους. Αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως εσύ ένας… loser; Ψυχραιμία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια φάση, σε κάποιο σημείο της διαδρομής μας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι losers που μπορεί να αναγνωρίσετε ή όχι στον εαυτό σας. Αυτό κάνει τα πράγματα λίγο πιο ξεκάθαρα.

Τα καλά νέα: Μπορείτε 100% να τα ελέγξετε όλα και να αποφύγετε να είστε «χαμένοι». Εδώ είναι 5 τέτοια χαρακτηριστικά.

Πάντα τα παρατούν

H ζωή μπορεί να είναι τρομερή σκληρή μερικές φορές. H ζωή είναι δύσκολη για όλους. Αυτό που κάνει συχνά τη διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου ανθρώπου και ενός ηττημένου, είναι ότι ο πρώτος δεν τα παρατάει ποτέ.

Η αποτυχία είναι ένα πικρό μάθημα και είναι εντάξει να νιώθεις στιγμιαία απογοήτευση όταν αποτυγχάνεις κάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αποτύχει πολλές φορές!

Γνωρίζατε ότι η J.K. Rowling του Χάρι Πότερ απορρίφθηκε 12 φορές από διαφορετικούς εκδότες πριν φτάσει στην επιτυχία;

Φανταστείτε να τα παρατούσε μετά τη δεύτερη ή την τρίτη απόρριψη. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μπούμε στον κόσμο του Χόγκουαρτς!

Αρνητικότητα τριγύρω

Η αρνητικότητα σε καταρρίπτει, δεν είναι μυστικό. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν το εύρος της δικής τους αρνητικότητας. Η κοινωνία μας είναι τόσο συνηθισμένη να παραπονιέται, που συχνά δεν το παρατηρούμε καν πια.

Προσπαθήστε να περάσετε μια μέρα χωρίς να παραπονεθείτε για τίποτα, και θα παρατηρήσετε πόσο δύσκολο είναι!

Οι νικητές στη ζωή το γνωρίζουν αυτό και κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να είναι λιγότερο αρνητικοί.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τοξική θετικότητα δεν είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ορισμένες καταστάσεις στη ζωή είναι τρομερές και είναι σημαντικό να μπορείτε να το αναγνωρίσετε και να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα.

Ωστόσο, η μείωση της συνεχούς ροής αρνητικών παρατηρήσεων στο κεφάλι σας δεν θα κάνει κακό.

Εστω αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα απολαμβάνοντας τις μικρές στιγμές ευδαιμονίας.

Αλαζονεία

Η αλαζονεία δεν είναι ένα χαριτωμένο χαρακτηριστικό, μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της υγιούς αυτοεκτίμησης και της αλαζονείας. Αυτοεκτίμηση σημαίνει να γνωρίζεις ότι ανεξάρτητα από το τι κάνουν ή λένε οι άλλοι, είσαι εγγενώς άξιος και καλός, όπως είσαι.

Η αλαζονεία, από την άλλη πλευρά, σημαίνει ότι πιστεύεις ότι είσαι… καλύτερος από όλους τους άλλους.

Για να λέμε την αλήθεια, η αλαζονεία είναι στην πραγματικότητα το εντελώς αντίθετο της αυτοεκτίμησης. Η αλαζονεία είναι σαν μάσκα, που κρύβει την ανασφάλεια με προσποιητή αυτοπεποίθηση.

Όταν είστε πραγματικά σίγουροι για τα επιτεύγματά σας, δεν έχετε τίποτα να αποδείξετε.

Έλλειψη σκοπού

Μάλλον ακούγεται πολύ λογικό ότι οι losers τείνουν να μην έχουν σωστό σκοπό στη ζωή τους. Βλέπετε, ο σκοπός είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή μας. Χωρίς αυτό, απλώς υπάρχουμε.

Οι άνθρωποι αντλούν το σκοπό τους από διαφορετικές πηγές:

Καριέρα
Τέχνη
Οικογένεια
Σχέσεις
Ταξίδια
Οικοδομικά
Δημιουργία

Αποφυγή ευθύνης

Στους losers δεν αρέσει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Αντίθετα, ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους και προσπαθούν να ξεφύγουν από τα προβλήματα με κάθε τρόπο.

Οι πετυχημένοι και μεθοδικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι πράξεις τους έχουν συνέπειες και δεν φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τα λάθη που έχουν κάνει.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι losers είναι ότι η ανάληψη ευθύνης κάνει τους άλλους να σε σέβονται περισσότερο από ό,τι αν προσπαθείς να φαίνεσαι συνεχώς… αθώος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 19 =