αρχικηVIRALΠέντε συνήθειες πιο σε κάνουν πιο δυστυχισμένο. Πόσες από αυτές έχεις;

Πέντε συνήθειες πιο σε κάνουν πιο δυστυχισμένο. Πόσες από αυτές έχεις;

Η ευτυχία είναι κάτι που όλοι προσπαθούμε να επιτύχουμε. Ως εκ τούτου, μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι: (α) η ζωή είναι σύντομη και (β) η δυστυχία κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Οι συνήθειές μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής που ζούμε. Συγκεκριμένα, οι συνήθειές μας επηρεάζουν άμεσα την ευτυχία μας (ή την έλλειψή της).

«Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της κλινικής κατάθλιψης και της χρόνιας δυστυχίας. Η κατάθλιψη περιλαμβάνει μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο, ενώ το να είμαστε δυστυχισμένοι είναι μια διάθεση που συχνά αποκτάται μέσω του τρόπου με τον οποίο επιλέγουμε να αντιμετωπίσουμε τις περιστάσεις. Όπως και με την κατάθλιψη, ωστόσο, η δυστυχία μπορεί να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί» σημειώνει το αμερικανικό power of positivity. Και παραθέτει μερικές συνήθειες που έχουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι.

Εδώ είναι 5 από αυτές.

1. Μόνιμα… παράπονα

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν παραπονιούνται πολύ- ούτε οι επιτυχημένοι. Από την άλλη πλευρά, οι μόνιμα παραπονούμενοι έχουν γενικά κάτι αρνητικό να σκεφτούν ή να πουν… ακόμα και όταν οι γύρω τους είναι χαρούμενοι! Η ουσία: Ολοι έχουμε διαφορετικές συνθήκες σε αυτή τη ζωή, αλλά τελικά αυτές οι συνθήκες είναι δικές μας. Δίκαια ή άδικα, επιθυμητά ή ανεπιθύμητα, πρέπει να πάρουμε την ευθύνη. Αναζητήστε λύσεις στα προβλήματα αντί να παραπονιέστε, κάτι που οδηγεί άμεσα σε mode δυστυχίας.

2. Eίσαι επικριτικός – απέναντι στον εαυτό και στους άλλους

Το πώς μιλάμε στον εαυτό μας διαμορφώνει την εικόνα του εαυτού μας, καλώς ή κακώς. Η αυτοεκτίμηση είναι βασικό συστατικό της ευτυχίας και το να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας είναι ένα δικαίωμα που όλοι έχουμε. Συνειδητοποιήστε πότε γίνονται λάθη, αποδεχτείτε τα και προχωρήστε. Αποφύγετε τo αρνητικό self talk. Σεβαστείτε τις εγγενείς διαφορές των άλλων και αναγνωρίστε το δικαίωμά τους να ζουν ευτυχισμένοι. Μην κάνετε αδικαιολόγητη κριτική.

3. Ζώντας πέρα από τις δυνατότητές σας

Ζούμε σε μια κοινωνία που εστιάζει στα υλικά και συνεχώς βομβαρδιζόμαστε με διαφημίσεις για το… πιο πρόσφατο αυτοκίνητο, gadget ή πιστωτική κάρτα. Όλα αυτά υπόσχονται μια ευκολότερη, πιο ικανοποιητική ζωή. Μην το πιστέψεις ούτε λεπτό. Ενώ η αγορά ενός νέου προϊόντος μπορεί να προσφέρει μια συναισθηματική ώθηση, δεν διαρκεί.

Αναζητήστε τη χαρά σε κάτι που δεν είναι υλικό – η άσκηση, το διάβασμα, οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα κ.λπ. είναι μερικές καλές επιλογές. Αναζητήστε ικανοποίηση εκεί.

4. Αρνητικοί εθισμοί

Τα περισσότερα πράγματα είναι καλά με μέτρο – φαγητό, ένα ποτό ή δύο, διασκέδαση. Μόνο όταν αυτά τα πράγματα βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής μας συχνά γίνονται πρόβλημα. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν μπει σε μια τοξική κατάσταση μέσω εθιστικών συνηθειών, π.χ. μέσω της εξάρτησης από το αλκοόλ. Φρόντισε να έχεις ένα μέτρο σε ότι κάνεις.

5. Αναβολή στόχων

Δεν απαιτεί καμία προσπάθεια για να… εγκλωβιστείτε στη ρουτίνα της ζωής: Εργασία, φαγητό, ύπνος, ίσως μια ή δύο μέρες κάνοντας κάτι διασκεδαστικό ή χαλαρωτικό. Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Με το να μην κατευθύνουμε τα ταλέντα και τα πάθη μας προς έναν θετικό και απτό στόχο, δυνητικά απορρίπτουμε κάτι σπουδαίο πριν την πραγματοποίησή του. Το πιο δύσκολο κομμάτι των στόχων και των ονείρων μας είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα. Αφού φτιάξουμε ένα σχέδιο και κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα, μόνο τότε μπορούμε να δούμε τις δυνατότητες μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 6 =