αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμβιβασμοί που δεν κάνουν ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέντε συμβιβασμοί που δεν κάνουν ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι

Οι προκλήσεις που θα έρθουν στο δρόμο σας μπορούν να σας βγάλουν από το μονοπάτι σας, αν δεν χτιστεί σε γερά θεμέλια.

Ακόμη χειρότερα, μπορεί να φτάσετε στο τέλος του ταξιδιού σας και να μείνετε εντελώς δυσαρεστημένοι με το στίγμα που αφήσατε στον κόσμο.

Τι νόημα έχει η επιτυχία αν δεν μπορείτε να αισθάνεστε καλά με τον τρόπο που την πετύχατε; Είναι καλό για την καρδιά και την ψυχή σας το να πατάτε πάνω σε άλλους ανθρώπους για να προχωρήσετε; Μπορείς να είσαι περήφανος αν παραπλανήσεις ή εκμεταλλευτείς ανθρώπους κατά την άνοδό σου προς στην επιτυχία; Φυσικά και όχι!

Εδώ είναι λοιπόν 5 συμβιβασμοί που δεν κάνουν ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι. Για να φτάνουν στην επιτυχία- και να είναι χαρούμενοι με τον τρόπο που τα κατάφεραν.

1. Ακεραιότητα

Ένα άτομο κρίνεται από τις πράξεις του και από τη δύναμη και το βάρος του λόγου του.

Πόσες φορές στη ζωή σας κάποιος σας έχει δώσει το λόγο του, αλλά τελικά δεν τον κράτησε; Και άλλαξαν τα συναισθήματά σας για αυτό το άτομο.

Έδειξαν ότι ο λόγος τους δεν μπορούσε να είναι αντικείμενο εμπιστοσύνης. Οτι ήταν αναξιόπιστοι, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν ότι θα έκαναν.

Κανείς δεν θέλει να είναι γύρω από ανθρώπους που δεν μπορούν να εμπιστευτούν. Η ακεραιότητα είναι ένα ζωτικό συστατικό της επιτυχίας για το οποίο μπορείτε να αισθάνεστε καλά.

2. Αυτοσεβασμός

Όλοι έχουμε κάνει πράγματα στη ζωή μας για τα οποία μετανιώνουμε.

Ίσως συνέβη με κάτι με το οποίο διαφωνούσαμε βασικά. Ισως μια δουλειά που απαιτούσε να παραβιάσεις την προσωπική σου ηθική ή ίσως είναι κάτι τόσο απλό όσο να παίρνεις κακές αποφάσεις με τους φίλους σου.

Η διατήρηση του αυτοσεβασμού σας είναι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας. Δεν θέλετε να κοιτάτε πίσω σε μια ζωή ή σε εμπειρίες, με λύπη επειδή θυσιάσατε τον αυτοσεβασμό σας για κέρδη.

Είναι εύκολο να χάσετε τον εαυτό σας στην επιδίωξη των χρημάτων, στην οικοδόμηση μιας καριέρας, στη δικτύωση ή σε οτιδήποτε άλλο προσπαθείτε να πετύχετε. Θα νιώθετε όμως καλά με αυτό αργότερα;

3. Πειθαρχία

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και τα κίνητρα είναι στην καλύτερη περίπτωση φευγαλέα. Το πραγματικό κλειδί της επιτυχίας είναι η πειθαρχία, δηλαδή η κατασκευή ενός σχεδίου και η ουσιαστική, τακτική συμπεριφορά για την επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει για τον εαυτό σας.

Τα περισσότερα πράγματα που έχουν νόημα κατασκευάζονται βάζοντας μικρά κομμάτια μαζί μέχρι να φτιάξετε ένα πολύ μεγαλύτερο πράγμα. Θα έχετε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή αγκαλιάζοντας την πειθαρχία παρά περιμένοντας… έμπνευση, που είναι τόσο φευγαλέα όσο το κίνητρο.

4. Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά.

Είναι σπάνιο να κατασκευαστεί κάτι αξιόλογο χωρίς προσπάθεια. Δεν έχει σημασία τι είδους επιτυχία επιδιώκετε- θα περιλαμβάνει πάντα δουλειά σε κάποιο επίπεδο.

Θέλετε να γίνετε συγγραφέας; Διαβάστε και γράφτε τακτικά.

Θέλετε να είστε σπουδαίοι στο σκάκι; Κάντε μελέτη στρατηγικής και παίξτε παρτίδες.

Θέλετε να γίνετε γιατρός; Έχετε δουλειά και σπουδές μπροστά σας στο πανεπιστήμιο.

Θέλετε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση και να είστε επιχειρηματίας; Και εκεί πρέπει να γίνει πολλή δουλειά.

Η επιτυχία δεν πέφτει… από τον ουρανό. Θέλει πάντα δουλειά. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά και προσπαθούν να την κάνουν καλά.

5. Ανάπτυξη

Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν πειθαρχία, γνώση, και κάνουν τη δουλειά για να φτάσουν στην επιτυχία. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα συστατικά της ανάπτυξης.

Κάποιος πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσει τη διάρκεια της ζωής του, με τις εμπειρίες, τις στενοχώριες και τις απογοητεύσεις του, ως λίπασμα για να αναπτύξει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τον εαυτό του.

Κάθε άνθρωπος κάνει λάθη. Αυτά τα λάθη μπορεί να είναι καύσιμο για λύπη ή μπορούν να προσφέρουν τη σοφία και την προοπτική που χρειάζεται για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Κάθε επιτυχημένος άνθρωπος βιώνει την αποτυχία στο δρόμο του προς την επιτυχία. Είναι απλώς μέρος της διαδικασίας. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος κάνει την επιλογή να χρησιμοποιήσει τις προηγούμενες εμπειρίες και την αποτυχία ως καύσιμο για να κάνει κάτι καλύτερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 1 =