αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σκέψεις που κάνουμε συχνά και μας σαμποτάρουν

Πέντε σκέψεις που κάνουμε συχνά και μας σαμποτάρουν

Ναι, πολλοί άνθρωποι θέτουν μικρούς ή μεγάλους στόχους. Αλλά μάντεψε: Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, μόλις το 9-12% των ανθρώπων πετυχαίνει τους στόχους που βάζει στην αρχή κάθε έτους

Και ενώ οι εξωτερικοί παράγοντες παίζουν πάντα τον ρόλο τους, αυτά που έχουμε στο μυαλό μας είναι ακόμα πιο σημαντικά. Οι σκέψεις που κάνουμε και η νοοτροπία που έχουμε, μπορούν να μας δώσουν ώθηση προς τα εμπρός ή να μας κρατήσουν κολλημένους.

Εδώ είναι σκέψεις που κάνουμε συχνά και μας σαμποτάρουν. Μας κρατούν μακριά από την επιτυχία και ευτυχία στην καριέρα μας ή στην προσωπική μας ζωή.

1. Δεν είμαι αρκετά καλός

Αυτή είναι μια περιοριστική πεποίθηση που υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους. Στη ρίζα πολλών από τους φόβους μας και την αδυναμία να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα όνειρά μας βρίσκεται αυτή η πεποίθηση ότι «δεν είμαστε αρκετά καλοί». Εάν θυμάστε ότι οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται το ίδιο πράγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε να αγνοήσετε αυτές τις σκέψεις και να συνεχίσετε για να κάνετε αυτό που θέλετε. Βγείτε έξω και αναλάβετε δράση. Όσο περισσότερα κάνετε, τόσο περισσότερα θα μάθετε πραγματικά (ακόμα και κάνοντας λάθη) και τόσο καλύτεροι θα γίνετε σε αυτό που κάνετε.

Πρέπει απλώς να ξεκινήσετε – όπως όλοι οι άλλοι που πέτυχαν πριν από εσάς. Κάποια στιγμή έπρεπε να πάρουν την απόφαση να ξεκινήσουν.

2. Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός

Το σπουδαίο με την παρουσία του ανταγωνισμού είναι ότι σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση για  τη δουλειά, το προϊόν ή την υπηρεσία σας – είναι καλό σημάδι ότι η αγορά αποφάσισε ότι υπάρχει ανάγκη για αυτό που παρέχετε!

Θα υπάρξουν άλλοι που θα ελκύονται από αυτό που προσφέρετε και τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά. Κάποιοι θα συνδεθούν καλύτερα με εσάς και με αυτό που εκπροσωπείτε, παρά με τον ανταγωνισμό. Μην αφήσετε λοιπόν αυτό να σας απογοητεύσει.

3. Είναι δύσκολο

Ναι, τίποτα δεν είναι εύκολο. Όλα στη ζωή χρειάζονται προσπάθεια. Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν στους στόχους τους.

Απλά η προσπάθεια προκαλεί ανάπτυξη σε εσάς ως άτομο, και μόνο γι’ αυτό αξίζει τον κόπο. Ποτέ δεν θα μάθετε τι θα μπορούσατε να καταφέρετε αν δεν προσπαθήσετε.

4. Δεν έχω αρκετή εμπειρία/γνώση/ταλέντο

Ο καθένας πρέπει να ξεκινήσει από κάπου. Αν για παράδειγμα αναπτύσσετε μια υπηρεσία ή προϊόν, απλώς επικεντρωθείτε στο να είστε καλύτεροι από τους ανθρώπους που προσπαθείτε να βοηθήσετε.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι καλύτερος από εσάς σε αυτό που κάνετε. Άλλωστε, πολλές φορές, ο Νο1 expert σε μια δουλειά, είναι κάτι υποκειμενικό. Πώς να το μετρήσετε; Προκύπτει από τον αριθμό των πωλήσεων; Είναι από την ποιότητα της υπηρεσίας; Από τον αριθμό των ευχαριστημένων πελατών; Ή από τα έσοδα που αποκτήθηκαν;.

5. Τι θα σκέφτονταν οι φίλοι μου;

Πρέπει να βγάλεις εντελώς τους φίλους σου από την εξίσωση. Εάν δεν είναι οι ίδιοι στο πεδίο που σε ενδιαφέρει, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα καταλάβουν ελάχιστα από αυτό που θέλετε να κάνετε, ούτως ή άλλως. Έτσι, η γνώμη τους, ανεξάρτητα από το ποια είναι, δεν έχει καμία αξία ούτε πρόκειται να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Δεν χρειάζεστε τη συμβουλή τους. Θα πρέπει να αναζητήσετε ίσως συμβουλές από κάποιον άλλο που ήταν στο σημείο που είσαι εσύ τώρα και μπορεί να σε βοηθήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =