αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς τη ζωή σου (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς τη ζωή σου (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις)

Η αξιοποίηση της ζωής στο έπακρο, φαίνεται σαν ένα προφανές συμπέρασμα, αλλά όπως πολλά πράγματα, είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Τα σπουδαία πράγματα συχνά διατρέχουν το ρίσκο αρνητικών παρενεργειών και, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι μένουν μακριά από την πιθανότητα να πρέπει να αντιμετωπίσουν κάτι δύσκολο. Φαίνεται ότι ο φόβος μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μια χαμένη ζωή.

Όταν οι άνθρωποι φοβούνται πολύ να εγκαταλείψουν τις ‘ζώνες άνεσής’ τους, καταλήγουν να χάνουν φανταστικά κομμάτια της ζωής που θα μπορούσαν κάλλιστα να βιώσουν.

Αλλά όταν κοιτάξετε πίσω στη ζωή σας, ένα διάστρεμμα… στον αστράγαλο θα αξίζει τις πολυάριθμες περιπέτειες που είχατε.

Αν και φαίνεται πιο εύκολο να προστατεύσετε τον εαυτό σας, θα καταλήξετε να μετανιώσετε που σπαταλήσατε τη ζωή σας. Εδώ είναι πέντε σημάδια που πρέπει να προσέξετε, καθώς και τι πρέπει να κάνετε όταν τα εντοπίσετε.

1. Δεν έχετε κανένα χόμπι με το οποίο είστε παθιασμένοι

Εκτός από μια καριέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποια χόμπι με τα οποία είναι πραγματικά παθιασμένοι- είτε είναι παίζουν ένα όργανο, ένα άθλημα ή ακόμα και να μελετούν μια γλώσσα. Εάν δεν μπορείτε να αναφέρετε ένα πράγμα που πραγματικά απολαμβάνετε να κάνετε, εκτός δουλειάς, θα καταλήξετε να έχετε μια λιγότερο ικανοποιητική ζωή… πιθανώς μια χαμένη ζωή.

Αν απλά δεν ξέρετε τι σας αρέσει, μην ανησυχείτε, είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για να δοκιμάσετε κάποια νέα πράγματα στην προσπάθεια να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να βρείτε νόημα στη ζωή. Δοκιμάστε να συμμετέχετε σε κάθε δραστηριότητα που κάνουν οι φίλοι και η οικογένειά σας και δείτε αν κάτι σας ενδιαφέρει.

2. Αφήνετε τις απόψεις των άλλων να υπαγορεύουν τις αποφάσεις σας

Αν ζεις για να… ευχαριστείς τους πάντες, δεν ζεις τη ζωή σου στο έπακρο. Αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για εσάς φαίνεται σημαντικό αυτή τη στιγμή, αλλά αργότερα, δύσκολα θα το θυμάστε και θα μετανιώσετε που αφήστε αυτές τις καταστάσεις να σας κρατήσουν πίσω. Ό,τι κι αν κάνετε στη ζωή, θα υπάρξουν κάποιοι που συμφωνούν και κάποιοι όχι. Μπορείτε επίσης να ζήσετε τη ζωή σας ακριβώς όπως θέλετε.

Λαμβάνετε μόνο σοβαρά τις συμβουλές των άλλων όταν είναι αναγκαίο. Όταν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξετε κάτι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να το σκεφτείτε και αν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι διαφωνείτε με τη γνώμη του, αφήστε το στην άκρη. Αποδεχτείτε ότι αυτό το άτομο σκέφτεται διαφορετικά από εσάς ή με άλλα λόγια, συμφωνήστε ότι διαφωνείτε. Είσαι το αφεντικό της ζωής σου και μόνο εσύ μπορείς να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις.

3. Περνάτε πολλές ώρες στα social media κάθε ημέρα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι διασκεδαστικά, βολικά και ακόμη και εθιστικά. Το Facebook και το Twitter είναι εξαιρετικές πλατφόρμες για απλή επικοινωνία ή μικρά διαλείμματα από τη δουλειά, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν. Εάν είστε συνήθως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολλές ώρες την ημέρα, κυριολεκτικά σπαταλάτε τη ζωή σας, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά συναρπαστικά πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε με το χρόνο σας.

Εάν είναι δύσκολο να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από το τηλέφωνο, είναι καλή ιδέα να διαγράψετε τυχόν εφαρμογές κοινωνικών μέσων, ώστε να πρέπει να συνδεθείτε με μη αυτόματο τρόπο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Επίσης, δοκιμάστε να κάνετε μια συμφωνία με έναν φίλο για να κάνετε περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες μαζί. Θα είστε πολύ πιο χαρούμενοι κοιτάζοντας αναμνήσεις από κάμπινγκ ή ταξίδια στην παραλία αντί να κάθεστε στον καναπέ σας και να δημοσιεύετε εικόνες στο Pinterest.

4. Οι απαντήσεις σου είναι περισσότερα «όχι» και λιγότερα «ναι»

Τα άτομα που ζουν μέσα στην ψυχική μιζέρια τους είναι αυτά που σε όλα λένε «όχι», που εστιάζουν στο για ποιο λόγο δε γίνεται κάτι, γιατί κάτι δεν είναι αρκετά καλό, που βλέπουν κατευθείαν το ελάττωμα και το μειονέκτημα. Και κάπως έτσι δεν εκμεταλλεύονται καμία ευκαιρία.

5. Μεταθέτεις την ευτυχία σου… για αργότερα

Αυτός ο τύπος σκέψης καταστρέφει την ευτυχία. Όταν κανείς «αποφασίζει» ότι θα είναι ευτυχισμένος «όταν πάρω πτυχίο», «όταν παντρευτώ», «όταν αγοράσω δικό μου σπίτι», «όταν κάνω παιδί», «όταν βρω καλή δουλειά», κλπ, κλπ. υπογράφει τη δυστυχία του. Είτε γιατί οι συνθήκες που απαιτεί για να είναι ευτυχισμένος αργούν να έρθουν είτε έρχονται αλλά προκύπτει κάτι άλλο που κάνει το άτομο αυτό να μεταθέσει την ευτυχία του γι’ αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα αισθανόσουν πλούσιος αν είχες 100.000 δολάρια; Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 1 =