αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσεις να βοηθάς ένα άτομο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσεις να βοηθάς ένα άτομο

Η επιθυμία μας να βοηθήσουμε τους άλλους πηγάζει από την καρδιά. Είναι μια έμφυτη θέληση που αφήνει και τα δύο μέρη να αισθάνονται καλύτερα από πριν.

Όταν ένα πρόσωπο στον κύκλο σας δυσκολεύεται, ανεξάρτητα από την αιτία, είναι φυσικό να θέλετε να διορθώσετε την κατάσταση και να ελαφρύνετε το βάρος του. Ωστόσο, το να βοηθάς κάποιον μπορεί να γίνει πολύπλοκο.

Το να αναγνωρίσετε πότε πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σταματήσετε να βοηθάτε κάποιον περιλαμβάνει υψηλή εσωτερική και εξωτερική επίγνωση.

Τώρα θα δούμε 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσεις να βοηθάς ένα άτομο.

1. Νιώθετε… υποχρεωμένοι να βοηθήσετε, αντί να θέλετε να βοηθήσετε.

Εάν νιώθετε υποχρεωμένος, ίσως είναι καιρός να κάνετε ένα βήμα πίσω.

Ένα άτομο που αισθάνεται υποχρεωμένο να κάνει κάτι, βιώνει αισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και μεγάλης προσκόλλησης στο αποτέλεσμα.

Κάπου εκεί χάνεται η χαρά.

Όταν αισθάνεστε υποχρεωμένοι να βοηθήσετε κάποιον, βάζετε τον εαυτό σας, τις ανάγκες και τα θέλω σας σε δεύτερη μοίρα. Η υποχρέωση εδώ, μοιάζει σαν να πρέπει να το κάνεις, παρά να έχεις εγγενώς την επιθυμία να το κάνεις.

2. Αγνοείτε τα ήθη και τις αξίες σας.

Υπάρχουν καταστάσεις όπου καθίσταται απαραίτητο να σταματήσετε να βοηθάτε κάποιον, εάν αυτό σημαίνει να παραβλέετε τα ήθη και τις αξίες σας. Αν και το να βοηθάς τους άλλους είναι αξιέπαινο, δεν θα πρέπει να γίνει εις βάρος της προσωπικής σου ακεραιότητας.

Εάν το να συνεχίσετε να βοηθάτε κάποιον απαιτεί από εσάς να εμπλακείτε σε ενέργειες ή συμπεριφορές που έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις σας, είναι καιρός να επανεκτιμήσετε… τη φύση και την έκταση της βοήθειάς σας.

Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στις αξίες σας και να διασφαλίσετε ότι οι ενέργειές σας ευθυγραμμίζονται με αυτό που θεωρείτε σωστό και ηθικό.

3. Το άτομο που βοηθάτε δεν θέλει να αλλάξει.

Μερικές φορές, παρά τις καλύτερες προθέσεις και τις προσπάθειές σας, πρέπει να σταματήσετε να προσπαθείτε να βοηθήσετε κάποιον που δεν θέλει να αλλάξει.

Η επένδυση χρόνου και ενέργειας για να βοηθήσετε κάποιον που είναι αρνητικός στην ανάπτυξη ή απρόθυμος να αναγνωρίσει την ανάγκη του για αλλαγή, μπορεί να είναι απογοητευτικό και εξουθενωτικό.

Αν και είναι φυσικό να θέλουμε να υποστηρίζουμε και να καθοδηγούμε τους άλλους, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η προσωπική μεταμόρφωση πρέπει πρώτα να προέρχεται από μέσα.

Εάν κάποιος απορρίπτει σταθερά τη βοήθεια, δεν δείχνει γνήσια επιθυμία να βελτιωθεί ή αντιστέκεται ενεργά σε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας, μπορεί να χρειαστεί να ανακατευθύνετε την εστίασή σας σε εκείνους που είναι πιο δεκτικοί.

4. Δημιουργούν συνεχώς συγκρούσεις.

Όταν ένα άτομο δημιουργεί με συνέπεια δράμα ή σύγκρουση, μπορεί να υποδηλώνει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσετε να το βοηθάτε.

Η συνεχής επαφή με κάποιον που θέλει να προκαλεί αναταραχή, μπορεί να αποστραγγίσει τη συναισθηματική σας ενέργεια και να εμποδίσει την ευημερία σας.

Ενώ η προσφορά υποστήριξης και ακρόασης είναι σημαντική, γίνεται αντιπαραγωγική όταν η παρεχόμενη βοήθεια τροφοδοτεί μόνο τις ενοχλητικές συμπεριφορές του άλλου. Με την απεμπλοκή από αυτόν τον κύκλο του δράματος, μπορείτε να ανακτήσετε την ψυχική σας ηρεμία και να ανακατευθύνετε την εστίασή σας σε πιο θετικές και ικανοποιητικές σχέσεις.

5. Το άτομο που βοηθάτε δεν το εκτιμά.

Όταν οι προσπάθειές σας περνούν απαρατήρητες ή ανεκτίμητες, αυτό μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα απογοήτευσης και αγανάκτησης.

Το να προσφέρετε συνεχώς υποστήριξη χωρίς να λαμβάνετε ευγνωμοσύνη ή αναγνώριση, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συναισθηματική σας ευεξία. Κάνοντας ένα βήμα πίσω, επιτρέπετε στο άτομο να συνειδητοποιήσει την αξία της βοήθειας που έχει λάβει και το ενθαρρύνει να αναπτύξει μια αίσθηση ευγνωμοσύνης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =