αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ο άλλος δεν σε ακούει

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ο άλλος δεν σε ακούει

Μερικές φορές, μπορεί να συζητάς με ανθρώπους, αλλά αυτά που λες… «να μπαίνουν από το ένα αυτί και να βγαίνουν από το άλλο». Και δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να συζητάς με ανθρώπους που απλά δεν σε ακούν ή δεν δίνουν καμία πραγματική προσοχή.

Αλλά πώς μπορείτε να καταλάβετε ποιος σας ακούει πραγματικά και ποιος δεν σας δίνει την πλήρη προσοχή του; Το Business Insider παραθέτει 5 απλά σημάδια.

Νευρικές κινήσεις

Αν προσπαθείτε να μιλήσετε με κάποιον που χτυπά τα πόδια του, κινείται, αγγίζει συνεχώς τα μαλλιά του, ρυθμίζει τα ρούχα του κλπ, πιθανότατα δεν προσέχει αυτά που λέτε.

Ο coach και συγγραφέας Nick Morgan είπε στο Business Insider, ότι «το να είσαι σε συνεχή κίνηση και να μην μπορείς να κάτσεις ακίνητος» είναι και τα δύο σημάδια ότι η προσοχή κάποιου δεν εστιάζεται εκεί που θα έπρεπε».

Επομένως, εάν προσπαθείτε να εξηγήσετε κάτι σε έναν business συνεργάτη που φαίνεται ότι έχει… πολλή ενέργεια τη στιγμή που το θέμα της συζήτησης δεν είναι καθόλου συναρπαστικό, μπορεί να πρέπει να προγραμματίσετε εκ νέου τη συνομιλία σας. Είναι προφανές ότι τίποτα από αυτά που λέτε δεν μένει στο μυαλό του.

Φαίνονται ή συμπεριφέρονται σαν να βαριούνται

Όταν δύο άτομα έχουν μια συνομιλία, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος θετικής ατμόσφαιρας μεταξύ τους. Ειδικά αν σχετίζεται με επαγγελματικούς λόγους ή είναι μια συνομιλία μεταξύ φίλων. Εάν ο συνομιλητής σας κάθεται εκεί και κοιτάζει χωρίς να μιλά ή απλά δείχνει γενικά αδιάφορος, το πιθανότερο είναι ότι έχει βαρεθεί. Κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν ακούει ούτε λέξη από ο,τι που λέτε.

Η γλώσσα του σώματος δεν δείχνει ανταπόκριση

Μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος ακούει ή όχι, με βάση τα φυσικά του σήματα. Συνήθως, όσοι ενδιαφέρονται γέρνουν τα κεφάλια τους ή θα τους δεις να κλίνουν προς τα εμπρός. Και τα δύο είναι σημάδια ότι κάποιος έχει επενδύσει εξαιρετικά σε αυτό που λέτε.

Εάν δεν λαμβάνετε κανενός είδους τέτοια αλληλεπίδραση από το άτομο με το οποίο μιλάτε ή αν σας φαίνεται εντελώς κουρασμένο ή γενικά δεν ανταποκρίνεται, πιθανότατα δεν θα επικοινωνήσετε μαζί του.

Δεν υπάρχει καμία απάντηση όταν τελειώσετε αυτό που έχετε να πείτε

Ωραία, είπες αυτό που ήθελες να πεις. Αν ο συνομιλητής σου δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει, πιθανότατα δεν άκουγε. Υπάρχουν πάντα μερικές απλές δηλώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Katherine Schafler, για να δείξετε ενσυναίσθηση, όπως «πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς ήταν αυτό για σένα», που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε κατάσταση. Εάν το άτομο με το οποίο έχετε μιλήσει δεν μπορεί καν πει κάτι τέτοιο, πιθανότατα δεν έδινε σημασία.

Η σιωπή είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Αλλά καθώς οι συζητήσεις είναι αμφίδρομοι δρόμοι, δεν μπορείτε απλά να παραμείνετε βουβοί όταν κάποιος μόλις τελείωσε να σας μιλά. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δείξετε ότι δεν ακούτε- και αυτό είναι σχεδόν αγενές.

Αλλάζουν… θέμα

Ο ηγέτης του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Mike St. Pierre λέει ότι κάποιος μπορεί να σας αγνοεί απλά «αλλάζοντας εντελώς το θέμα». Αυτός είναι ένας αρκετά ύπουλος τρόπος για να παραβλέψει όλα όσα λέτε, καθώς μπορεί να φαίνεται ότι συμμετέχει στη συζήτηση, αλλά στην πραγματικότητα απλώς περιμένει από εσάς να μιλήσετε για κάτι που τον ενδιαφέρει περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eleven =