αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου κρύβει την πραγματική του ταυτότητα

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου κρύβει την πραγματική του ταυτότητα

Η αυθεντικότητα είναι δύσκολο να βρεθεί στις μέρες μας.

Στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο ή ακόμα και στον κόσμο των γνωριμιών, είναι δύσκολο να ξέρεις ποιον μπορείς πραγματικά να εμπιστευτείς. Πρέπει να καταλάβεις ποιος είναι στην πραγματικότητα ο εαυτός του και ποιος απλώς κάνει μια… παράσταση για να σε κάνει να πιστέψεις ότι είναι κάτι που δεν είναι.

Ψυχραιμία όμως!

Αν έχετε να κάνετε με ένα ανειλικρινές άτομο, θα υπάρξουν ρωγμές στην προσωπικότητά του που θα τον αποκαλύψουν. Αυτές οι ρωγμές θα εμφανιστούν με τη μορφή πολύ λεπτών συμπεριφορών…

1) Λέει ψέματα για τα μικρά πράγματα

Ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια ενός ανειλικρινούς ατόμου είναι ότι λέει μικρά ψέματα.

Φυσικά, κάποιος που λέει μεγάλα ψέματα δεν είναι και πολύ αυθεντικός… Αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν από εκείνους που λένε ψέματα για τα μικρά πράγματα.

Ας πούμε ότι τους πιάνετε να λένε ότι δεν έχουν Netflix. Στη συνέχεια, στην επόμενη ανάσα, λένε ότι έχουν. Αν ρωτήσεις, προσποιούνται ότι τους μπερδεύεις με κάποιον άλλο – ότι δεν το είπαν ποτέ.

2) Ρίχνουν… σκιά στους άλλους

Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι γνήσιοι – και οι γνήσιοι άνθρωποι είναι καλοί! Δεν βλέπουν την ανάγκη να υποτιμούν τους άλλους για να ”ανυψώσουν” τον εαυτό τους.

Αλλά οι άνθρωποι που δεν είναι αυθεντικοί θα το πάνε αλλού. Δεν θα είναι τόσο ανοιχτοί ώστε να επικρίνουν κατηγορηματικά κάποιον. Επίσης, πιθανότατα δεν θα έκριναν υπερβολικά κάποιον επειδή έκανε κάτι.

Ωστόσο, θα ρίξουν λεπτή σκιά σε άτομα που δεν τους αρέσουν πραγματικά ή λένε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούν.

3) Διαδίδουν κουτσομπολιά πίσω από την πλάτη των ανθρώπων

Οι άνθρωποι κουτσομπολεύουν για έναν από τους τρεις λόγους. 1) ζήλια – δηλ. ζηλεύουν το άτομο που κουτσομπολεύουν. 2) πλήξη. Και 3) δολιοφθορά!

Δυστυχώς, κάποιος που κουτσομπολεύει για οποιονδήποτε από αυτούς τους λόγους δεν είναι αυθεντικό άτομο. Γιατί; Επειδή το κουτσομπολιό συνήθως είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι για να ρίξουν τους άλλους κάτω. Αν ανακαλύψεις ότι κάποιος λέει πράγματα πίσω από την πλάτη σου, δεν είναι καλό σημάδι.

4) Είναι καλοί μαζί σου μόνο για προσωπικό όφελος

Πείτε ότι συνεργάζεστε με κάποιον που δεν κάνει ποτέ καμία προσπάθεια να σας μιλήσει. Αν προσπαθήσετε να του μιλήσετε, σας το κόβει ή απλώς σας αγνοεί.

Μέχρι να σε δουν να γευματίζεις… με το αφεντικό. Δεν ήξεραν ότι ήσουν καλός φίλος με το αφεντικό. Τώρα, εκτός απροόπτου, θέλουν να γίνουν ο καλύτερός σου φίλος.

Εάν υποψιάζεστε ότι αυτό το άτομο είναι ανειλικρινές, αυτό δεν είναι στο μυαλό σας. Είναι απλώς μια λεπτή συμπεριφορά που αποκαλύπτει την έλλειψη γνησιότητάς τους- και νιώθετε τις επιπτώσεις της.

5) Αποφεύγουν την οπτική επαφή όταν μιλάτε

Φανταστείτε ότι μιλάτε με κάποιον στη δουλειά ή στο εστιατόριο. Όποτε μιλάτε, δεν σας κοιτά πραγματικά. Κοιτά πίσω σας ή απλώς αποφεύγει το βλέμμα σας εντελώς.

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι που αποφεύγουν την οπτική επαφή δεν λένε απαραίτητα ψέματα (αν και μπορεί να λένε). Συνήθως δεν τους ενδιαφέρει αυτό που λέτε (ή εσείς).

Εάν αυτό το άτομο είναι κατά τα άλλα πολύ έξυπνο, μπορεί να το κάνει επίτηδες για να σας κάνει να νιώσετε άβολα. Ή για να φανεί «ανώτερος». Είτε έτσι είτε αλλιώς, η έλλειψη οπτικής επαφής δεν είναι σημάδι κάποιου που ενδιαφέρεται πραγματικά για μια συνομιλία μαζί σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 1 =