αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος έχει μια νοοτροπία ανάπτυξης

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος έχει μια νοοτροπία ανάπτυξης

Οι άνθρωποι γεννιούνται πράγματι με κάποιες ικανότητες που τους κάνουν καλύτερους σε ορισμένα πράγματα από άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, όσοι έχουν νοοτροπία ανάπτυξης πιστεύουν ότι είναι δυνατό να εργαστούν αρκετά σκληρά για να ξεπεράσουν το… starter pack. Μπορεί να αναρωτιέστε αν κάποιος που γνωρίζετε το πιστεύει αυτό.

Ακολουθούν λοιπόν 5 σημάδια για να προσδιορίσετε εάν κάποιος διαθέτει μια νοοτροπία ανάπτυξης.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι ικανότητες και τα ταλέντα τους μπορούν να αναπτυχθούν μέσω καλών στρατηγικών, σκληρής δουλειάς και επιμονής, έχουν νοοτροπία ανάπτυξης. Ανησυχούν λιγότερο μήπως είναι έξυπνοι, αλλά απολαμβάνουν τη διαδικασία μάθησης. Αυτοί οι άνθρωποι υποθέτουν ότι με την πάροδο του χρόνου, οι δεξιότητές τους θα βελτιωθούν εάν εργαστούν για να τις βελτιώσουν.

1 – Πιστεύουν ότι η νοοτροπία ανάπτυξης μπορεί να αναπτύξει τη νοημοσύνη

Κάποιος με νοοτροπία ανάπτυξης πιστεύει ότι η ευφυΐα είναι ευέλικτη και ενισχύεται με σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Επειδή το μυαλό τους είναι εύκαμπτο, πιστεύουν ότι μπορούν να προωθήσουν τα προβλήματα αντί να τα παρατήσουν επειδή δεν είναι αρκετά έξυπνοι. Οι μαθητές που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο για τη νοημοσύνη έχουν πιο θετικές επιδόσεις  και πιο σημαντικούς μαθησιακούς στόχους.

2 – Αγκαλιάζουν τα challenges

Αυτά τα άτομα βλέπουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για να αποδείξουν τις ικανότητες τους. Αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες κατά μέτωπο αντί να τα παρατάνε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επιτυχημένοι επειδή δεν κολλάνε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Τα άτομα με νοοτροπία ανάπτυξης ξεπερνούν τις προκλήσεις και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Εμπνέονται από εκείνα τα άτομα που τους προκαλούν διανοητικά και προσπαθούν να μάθουν από αυτά.

3 – Επιμένουν παρά τις αποτυχίες

Κάποιος με αυτή τη νοοτροπία είναι επίμονος όταν αντιμετωπίζει μια οπισθοδρόμηση. Παραμένουν επαγγελματίες και προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν υπό τις οποιεσδήποτε περιστάσεις. Δεν φοβούνται να πουν ότι ”δεν ξέρουν τι να κάνουν στη συνέχεια”. Ωστόσο, είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να επιμείνουν μέχρι το τέλος. Η επιμονή τους παρακινεί. Το ίδιο και τους άλλους ανθρώπους που εργάζονται μαζί τους.

4 – Μαθαίνουν από την κριτική

Σε κανέναν δεν αρέσει η κριτική, αλλά θα έχετε μια καλύτερη άποψη για την κριτική εάν έχετε μια νοοτροπία ανάπτυξης. Η κριτική μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, να μειώσετε τα λάθη σας και να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας. Είστε πάντα μαθητής στη ζωή, επομένως μην προσβάλλεστε όταν το αφεντικό ή ο μέντορας σας επισημαίνει αδυναμίες στη δουλειά σας.

5 – Θετικότητα

Φυσικά, πολλοί άνθρωποι έχουν θετικότητα, αλλά όσοι έχουν αναπτυξιακή νοοτροπία είναι σχεδόν πάντα αισιόδοξοι. Αυτό είναι ένα από τα κρίσιμα χαρακτηριστικά κάποιου με νοοτροπία ανάπτυξης. Είναι αισιόδοξοι και ενθαρρυντικοί. Ακόμη και μπροστά στις προκλήσεις, παραμένουν θετικοί. Βλέπουν τα προβλήματα ως ευκαιρίες και παρακινούν τους γύρω τους να έχουν θετική νοοτροπία. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 2 =