αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου

Το βλέπουμε συχνά. Και στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με την ζωή τους, αλλά την ίδια στιγμή δεν κάνουν τίποτα για να ξεφύγουν από την κατάσταση στην οποία έχουν «βαλτώσει». Κάπως έτσι μένεις κολλημένος σε μια κατάσταση που δεν σου αρέσει, και δεν προχωράς στην καριέρα ή στην ζωή σου γενικότερα.

Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου; Έτσι ώστε να αφυπνιστείς και να δράσεις. Παρακάτω θα δεις 5 σημάδια. Μήπως έχεις παρατηρήσει κάποια από αυτά στον εαυτό σου;

1# Παραπονιέσαι για τα πάντα. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο σημάδι. Αν είσαι σε μια δουλειά και γκρινιάζεις για αυτή κάθε ημέρα, μάλλον κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να αλλάξεις σελίδα. Ναι, σε όλους μας μπορεί να τύχει να έχουμε μια κακή ημέρα. Αν όμως αυτές οι κακές ημέρες έχουν γίνει πολλές συνεχόμενες, ήρθε η ώρα να εξετάσεις τα δεδομένα και να αναζητήσεις μια αλλαγή. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και όταν ήμαστε σε μια ανθρώπινη σχέση που πλέον έχει γίνει «τοξική».

2# Ξυπνάς το πρωί και δεν θες να πας στη δουλειά. Μεγάλο μέρος της ημέρας και της εβδομάδας σου το περνάς στην εργασία, αυτό το αίσθημα φόβου όταν ξυπνάς για να πας  ή καθώς το Σαββατοκύριακο πλησιάζει στο τέλος του, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται να ζεις μόνιμα… για τα Σαββατοκύριακα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να καταλάβεις τι είναι αυτό στη δουλειά σου που φοβάσαι και να φτιάξε ένα σχέδιο για να το αλλάξεις. ‘Η να αλλάξεις δουλειά.

3# Ζεις στο παρελθόν. Είναι καλό να έχουμε ευχάριστες αναμνήσεις και εμπειρίες. Αλλά τι γίνεται από εδώ και στο εξής; Έχεις κάτι νέο και συναρπαστικό στη ζωή σου; Αν όχι, πρέπει να το δημιουργήσεις. Δεν γίνεται να ζεις πάντα με τις αναμνήσεις από το μακρινό παρελθόν.

4# Ζηλεύεις τις επιτυχίες των άλλων. Η ζήλια είναι ένα σημάδι της δυσαρέσκειας με τη ζωή που ζεις και δεν έχει να κάνει με την επίτευξη στόχων κάποιου άλλου ατόμου. Είναι δύσκολο να είσαι χαρούμενος για τις επιτυχίες των άλλων ανθρώπων όταν αισθάνεσαι ότι έχει κολλήσει η δική σου ζωή. Είναι καιρός να αναρωτηθείς λοιπόν, γιατί δεν βλέπεις με καλό μάτι καμία από τις επιτυχίες των άλλων ανθρώπων.

5# Ξυπνάς κουρασμένος. Όταν ξυπνάς και νιώθεις κουρασμένος είναι ένα σημάδι της δυσαρέσκειας, όχι απαραίτητα με την εργασία, αλλά με τη ζωή σου γενικότερα. Είναι δύσκολο να ξεκουραστείς σωστά όταν ταυτόχρονα νιώθεις ανησυχία και το άγχος στη ζωή σου. Όταν ζεις σε μια διαρκή κατάσταση κούρασης, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βιώνεις μια συνεχή πάλη και σύγκρουση στη ζωή σου. Δες τι μπορείς να κάνεις για να μπεις στον δρόμο που θες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει»; Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις για να ξεκολλήσεις και να πας προς τα εμπρός

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 9 =