αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει»; Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις για να ξεκολλήσεις και να πας προς τα εμπρός

Νιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει»; Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις για να ξεκολλήσεις και να πας προς τα εμπρός

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια φάση, κάποια στιγμή στη ζωή μας. Είναι τότε που νιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει», θεωρείς ότι οι επιλογές σου έχουν μειωθεί δραματικά και δεν μπορείς να προχωρήσεις προς τα εμπρός. Κάπως έτσι μένεις «βαλτωμένος» σε μια κατάσταση που δεν σου αρέσει, και δεν προχωράς στην καριέρα ή στην ζωή σου γενικότερα.

Αλλά πρακτικά τι μπορείς να κάνεις για να βγεις από αυτή την κατάσταση; Παρακάτω θα δεις 5 μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ξεκολλήσεις και να πας προς τα εμπρός. Τα συγκεκριμένα tips είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που παρέθεσε η ψυχολόγος και ιδρύτρια της Academy for Coaching Excellence, Maria Nemeth, μιλώντας στο αμερικανικό inc.com.

1# Να είσαι πρόθυμος να πεις «ναι». Οι ευκαιρίες υπάρχουν γύρω μας, αρκεί να μπορέσεις να τις δεις. Το ακόμα πιο σημαντικό: Να πεις «ναι» και να ανοίξεις την πόρτα που βρέθηκε στον δρόμο σου. Όπως εξηγεί η Maria Nemeth, στην δύσκολη φάση που είσαι πρέπει να είσαι ανοιχτός σε νέες προτάσεις. Και να αναλάβεις κάποιο project ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Εδώ κάποιοι ίσως θυμηθούν και μια φράση του δισεκατομμυριούχου Richard Branson: «Όταν σου παρουσιαστεί μια ευκαιρία αλλά δεν είσαι σίγουρος αν μπορείς να το κάνεις, πες ‘ναι’. Θα μάθεις αργότερα πως να το κάνεις».

2# Όταν νιώθεις ότι έχεις κολλήσει, κάνε ένα μικρό βήμα. Μάλιστα πολλές φορές νιώθουμε κολλημένοι, όταν είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο εγχείρημα. Αν θες να γράψεις ένα βιβλίο, ξεκίνα γράφοντας 3 προτάσεις. Την επόμενη ημέρα γράψε μια παράγραφο. Στην συνέχεια προσπάθησε να γράφεις 3 σελίδες την ημέρα. Αυτή είναι μια κίνηση προς τα εμπρός. Βήμα- βήμα. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι όσοι είναι επιτυχημένοι, επιτυγχάνουν τεράστια πράγματα από την μια μέρα στην άλλη. Δεν λειτουργεί έτσι», τονίζει η Maria Nemeth και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι συνεχίζουν να κάνουν μικρά, γλυκά βήματα προς τα εμπρός, ενώ οι υπόλοιποι καθόμαστε δίπλα στο δρόμο περιμένοντας να νιώσουμε έτοιμοι».

3# Νιώσε άνετα με το… να μην νιώθεις άνετα. Όταν βγαίνουμε έξω από την «ζώνη άνεσης» μας, νιώθουμε άβολα. Αν νιώθεις κάτι τέτοιο, είσαι στον σωστό δρόμο. Απλώς συνέχισε να προχωράς, κάνε ερωτήσεις, αναζήτα πληροφορίες και συνέχισε να κάνεις ένα βήμα τη φορά. «Να είστε ξεκάθαροι για το τι είναι σημαντικό για εσάς και να εστιάσετε το μυαλό σας σε αυτό» συμπληρώνει η Maria Nemeth.

4# Nα ευχαριστιέσαι το ταξίδι. Ναι, θες να φτάσεις σε έναν προορισμό. Έχεις έναν μεγάλο σκοπό. Άλλα μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάς να ευχαριστιέσαι το ταξίδι. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου παίρνουν μεγάλη χαρά από αυτό που κάνουν κάθε ημέρα. Ακόμα και όταν χρειάζεται να δουλέψουν πολλές ώρες ή όταν είναι αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες. Αγαπούν αυτό που κάνουν, αντλούν ενέργεια από αυτό, και συνεχίσουν να κινούνται προς τα εμπρός.

5# Ζήτα βοήθεια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι για να πας πιο μακριά χρειάζεσαι βοήθεια. Η ομάδα ή οι γενικότερες συνέργειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αρκεί να κινηθείς έξυπνα. Είναι χρήσιμο να ξέρεις το πότε πρέπει να ζητήσεις βοήθεια. Και να το κάνεις χωρίς δισταγμό. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου κακό να ζητάς βοήθεια. Ειδικά από άτομα που είναι καλύτερα από εσένα σε συγκεκριμένα πεδία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eleven =