αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος θέλει να ελέγξει τις επιλογές που κάνεις στη ζωή σου

Τέσσερα «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος θέλει να ελέγξει τις επιλογές που κάνεις στη ζωή σου

Ο κόσμος είναι γεμάτος χειριστικούς ανθρώπους. Μερικές φορές, όλοι θέλουμε οι άλλοι να κάνουν… αυτό που θέλουμε, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν προσπαθούμε να έχουμε μία τέτοια συμπεριφορά συνεχώς και με κάθε κόστος.

Αυτό δεν συμβαίνει με τους χειριστικούς ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν κάθε κόλπο για να σας κάνουν να συμπεριφέρεστε με τρόπο που θέλουν. Αυτό είναι που τους κάνει τόσο επικίνδυνους.

Και μέρος του προβλήματος είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι συνήθως καλοί στο να κρύβουν τους χειρισμούς τους.

Τα σημάδια ότι σας χειραγωγούν μπορεί συχνά να είναι διακριτικά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε εάν ανησυχείτε ότι κάποιος προσπαθεί κρυφά να ελέγξει τη ζωή σας.

1) Υπερβολική… αγάπη

Μία από τις κλασικές τακτικές των χειριστικών ατόμων είναι μια τεχνική γνωστή ως βομβαρδισμός αγάπης. Βασικά, αυτό σημαίνει να σας πλημμυρίσει ο άλλος με στοργή στην αρχή μιας σχέσης και να έρθετε πολύ κοντά για να νιώσετε ότι αυτό το άτομο είναι πραγματικά συνδεδεμένο μαζί σας.

Εμφανίζεται πιο συχνά σε ρομαντικές σχέσεις. Ωστόσο, μπορεί επίσης να συμβεί στα πρώτα στάδια των φιλιών όταν κάποιος προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας.

«Ο βομβαρδισμός αγάπης χρησιμοποιείται για να προσελκύσει ένα άτομο, να τον ελέγξει ή να τον ενθαρρύνει να παραμείνει σε μια σχέση. Ο βομβαρδισμός αγάπης δημιουργεί μια εξιδανικευμένη εκδοχή του ”βομβαρδιστή αγάπης”», γράφει η θεραπεύτρια Nicole Arzt.

2) Δεν είσαι ο πραγματικός εαυτός σου

Νιώθεις ότι χάνεις τον εαυτό σου; Μην αγνοείτε αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να είναι μια σημαντική κόκκινη σημαία για κάτι σοβαρό.

Οι σχέσεις απαιτούν θυσίες από όλους μας. Το να βρείτε χρόνο για ένα νέο σημαντικό άτομο στη ζωή σας σημαίνει αυτόματα ότι θα έχετε λιγότερο χρόνο για άλλους ανθρώπους ή τα δικά σας χόμπι και ενδιαφέροντα.

Αλλά αν αισθάνεστε ότι αλλάζετε εντελώς από αυτό που ήσασταν κάποτε, αυτό είναι ένα σημάδι κινδύνου.

Στο θετικό σενάριο, οι σχέσεις πρέπει να μάς επιτρέπουν να γίνουμε καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας, όχι χειρότερες.

Αν έχετε εγκαταλείψει πράγματα στα οποία κάποτε βρίσκατε χαρά επειδή ο/η σύντροφός σας ή ο φίλος σας μονοπωλεί τον χρόνο σας ή επειδή δεν του αρέσει να κάνετε ορισμένες δραστηριότητες, προσέξτε. Μπορεί να είναι επειδή σε χειραγωγούν.

3) Απολογείσαι συνεχώς

Δεν λέμε ότι δεν πρέπει ποτέ να ζητάς συγγνώμη. Εάν έχετε κάνει κάτι λάθος, φυσικά θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από τον άλλο και να διορθώσετε τα πράγματα.

Τι γίνεται όμως αν ζητάτε συνέχεια συγγνώμη;

Όλοι κάνουμε άστοχες κινήσεις από καιρό σε καιρό, αλλά δεν πρέπει να ζητάτε συνεχώς συγγνώμη από έναν σύντροφο, συγγενή ή φίλο. Αν το κάνετε, μπορεί να είναι επειδή σε κάνουν να νιώθεις ότι πάντα έκανες κάτι λάθος.

Αυτός είναι ένας κλασικός τρόπος για να χειραγωγήσουν κάποιον και να κάνει αυτό που θέλουν.

4) Φοβάσαι να κάνεις ένα λάθος

Σε κανέναν μας δεν αρέσει να κάνει τα πράγματα λάθος. Από την άλλη πλευρά, μια οικεία σχέση ή συνεργασία δεν πρέπει να βασίζεται στον φόβο.

Όταν κάτι πάει στραβά, οι πρώτες σας σκέψεις περιστρέφονται γύρω από τον σύντροφό/ φίλο/ συνεργάτη σας και την αντίδρασή του; Φοβάστε να κάνετε πράγματα που δεν του αρέσουν επειδή δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την αντίδρασή του;

Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μιας καταχρηστικής σχέσης.

Μερικές φορές, οι χειριστές αντιδρούν υπερβολικά σε σχετικά μικρά πράγματα, και αυτός είναι ο λόγος: Κάνοντάς σας να φοβάστε την αντίδρασή τους για το κάθε τι, μπορούν πιο εύκολα να ελέγξουν τη συμπεριφορά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + fifteen =