αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο… προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο… προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ατόμων που… προσποιούνται ότι έχουν αυτοπεποίθηση. Ένα άτομο που φαινομενικά έχει αυτοπεποίθηση, μπορεί να είναι ανασφαλές. Ενώ βλέπετε κάποιον να καυχιέται ότι έχει μια μεγαλειώδη αίσθηση του εαυτού του, μπορεί να κρύβει βαθιά ανασφάλεια μέσα του.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μερικές φορές. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια. Εδώ είναι 5 από αυτά.

1. Αλαζονεία

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να είσαι αλαζονικός και να έχεις αυτοπεποίθηση. Θα γνωρίσετε έναν ανασφαλή άνθρωπο από την αλαζονεία που επιδεικνύει.

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση νοιάζεται για τον κόσμο γύρω του καθώς και για τον εαυτό του. Το ανασφαλές αλαζονικό άτομο θα καυχηθεί για πράγματα που δεν μπορεί να καταφέρει. Αν συναντήσετε κάποιον που καυχιέται αλλά δεν κάνει ποτέ πράξεις, μπορεί να έχετε μπροστά σας ένα πραγματικά ανασφαλές άτομο.

2. Αποφεύγει την οπτική επαφή

Αποφεύγουν την οπτική επαφή σε μία προσπάθεια… να κρυφτούν. Αυτό σημαίνει ότι το ανασφαλές άτομο φοβάται ότι αν το κοιτάξετε κατευθείαν στα μάτια, θα δείτε την αλήθεια για αυτό. Η οπτική επαφή μπορεί να αποκαλύψει έως και 50 συναισθηματικές καταστάσεις εάν είστε καλοί στο να διαβάζετε ανθρώπους.

Δώσε προσοχή. Γνωρίζετε κάποιον που δυσκολεύεται να κρατήσει οπτική επαφή μαζί σας; Αν ναι, μπορεί να είναι βαθιά ανασφαλής- και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα κρύβει άλλα πράγματα επίσης.

3. Έλλειψη επικοινωνίας

Εάν ένα άτομο προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση, αλλά είναι κρυφά ανασφαλές, πιθανότατα δεν είναι τόσο καλό ούτε στην επικοινωνία. Ένα άτομο με υγιή αυτοεκτίμηση μπορεί να επικοινωνεί χωρίς θυμό ή αγανάκτηση. Αν κάποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αισθάνεται ανασφάλεια, η επικοινωνία θα είναι αγχωτική και έτσι θα την αποφύγει πάση θυσία.

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την ανασφάλεια: Η επικοινωνία με ένα τέτοιο άτομο συχνά μοιάζει με αντιπαράθεση.

4. Εξαπατούν τους άλλους

Οι ανασφαλείς άνθρωποι που προσποιούνται ότι έχουν αυτοπεποίθηση θα πουν αρκετά ψέματα. Βλέπετε, αν έχουν κάνει ένα λάθος, η ανασφάλειά τους δεν μπορεί να αφήσει αυτό το λάθος να γίνει γνωστό. Το ανασφαλές άτομο θα ρίξει το λάθος του σε άλλους ή θα δικαιολογήσει αυτό που έχει κάνει.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ανάληψη ευθύνης είναι σαν να παραδέχονται την αδυναμία τους και δεν θέλουν να θεωρηθεί ότι αποτυγχάνουν σε τίποτα. Τις περισσότερες φορές, αυτό το ανασφαλές άτομο έχει δημιουργήσει μια κατασκευασμένη εικόνα για τον εαυτό του, την οποία δείχνει στο κοινό. Δεν μπορεί να αλλοιώσει αυτή την εικόνα.

5. Διαφωνείτε σε όλα

Υπάρχει ένα περίεργο πράγμα που κάνουν οι ανασφαλείς άνθρωποι. Διαφωνούν μαζί σου για ό,τι κι αν μιλάς, ακόμα κι αν είσαι γνώστης του θέματος.

Θα μπορούσες να είσαι ζωγράφος σε όλη σου τη ζωή και θα σου πουν… ότι το κάνεις λάθος. Θα συνεχίσουν δείχνοντάς σας πώς υποτίθεται ότι πρέπει να γίνει. Και κάθε φορά που τους μιλάτε για κάτι, διαφωνούν και σας παραθέτουν τα δικά τους «δεδομένα». Είναι άνθρωποι που θέλουν συνεχώς να δείχνουν την «ιδιοφυΐα» τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =