αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πρακτικές που εφαρμόζουν οι πετυχημένοι άνθρωποι όταν οι άλλοι τους αμφισβητούν

Πέντε πρακτικές που εφαρμόζουν οι πετυχημένοι άνθρωποι όταν οι άλλοι τους αμφισβητούν

Είναι πιθανό να έχεις μεγάλους στόχους. Αλλά είναι επίσης πιθανό να έχεις αμφιβολίες. Μπορείς να τα καταφέρεις;

Ενώ οι δικές σας ανασφάλειες και τα αισθήματα ανεπάρκειας μπορεί να σας οδηγήσουν να αμφισβητήσετε τις δυνατότητές σας, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι οι άλλοι άνθρωποι αμφιβάλλουν επίσης ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

Είναι απίστευτα δύσκολο να παραμείνετε motivated, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε εξωτερικές φωνές που σας λένε 1) ότι δεν είστε αρκετά καλοί, 2) ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείτε και 3) ότι πρέπει να τα παρατήσετε τώρα.

Πώς διατηρούν, λοιπόν, οι πετυχημένοι άνθρωποι ανάμεσά μας αυτή την ορμή και την αφοσίωση, ακόμη και εν όψει αμφιβολιών;

Θυμούνται πάνω σε τι δουλεύουν

Είναι εύκολο να τυλιχτείτε σε συναισθήματα αμφιβολίας για τον εαυτό σας και ανησυχίας, εάν χάσετε τον τελικό στόχο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι με απίστευτα κίνητρα κρατούν μια χαρακτηριστική υπενθύμιση στο μυαλό τους για το τι ακριβώς εργάζονται.

Είτε τρέχουν σε έναν μαραθώνιο, είτε προβιβάζονται σε επικεφαλής μιας εταιρείας είτε απλώς γίνονται πιο τακτοποιημένοι και πιο οργανωμένοι άνθρωποι – έχουν αυτόν τον στόχο στο μυαλό τους.

Έτσι, όταν οι haters αρχίζουν να… τσιμπάνε στα πόδια τους και να τους λένε ότι δεν μπορούν να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, είναι πιο εύκολο να σαφήσουν στην άκρη αυτές τις φωνές και να επικεντρώσουν τη σκέψη τους σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. Σε αυτό που θέλουν να πετύχουν.

Επικεντρώνονται στον εαυτό τους

Τι καλύτερο για να αντιμετωπίσετε τους haters; Εστιάστε στον εαυτό σας.

Κάνοντας το αυτό, τα άτομα με κίνητρα μπορούν επίσης να εστιάσουν ξανά την προσοχή τους σε πιο σημαντικά θέματα. Το να «πνίξετε» τα υποτιμητικά σχόλια και τις υποτιμητικές παρατηρήσεις μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά όσοι έχουν κατακτήσει τη διαδικασία ρύθμισης της σκέψης, είναι συχνά εξαιρετικοί στο να διαχωρίζουν τις καλές από τις κακές σκέψεις.

Γνωρίζουν ότι οι απόψεις της μάζας έχουν μικρή σημασία, έτσι θα γνέφουν ευγενικά, ακούνε, αλλά αποφεύγουν να τα λάβουν υπόψη σε βάθος.

Απομακρύνονται από τους haters

Εκτός από το να αγνοείτε τη φασαρία των ατόμων που αμφιβάλλουν για το ταξίδι σας, μια βασική πτυχή για να ξεκαθαρίσετε το μυαλό σας και την ικανότητά σας να εστιάσετε, είναι απλώς να αφαιρέσετε… το δηλητήριο.

Δεν εννοούμε να αρχίσετε να ξεκόβετε φίλους μόνο και μόνο επειδή είπαν ότι το ντύσιμό σας δεν ήταν η καλύτερη επιλογή ή σας πρότειναν να κάνετε μια αλλαγή στη ζωή σας.

Αντίθετα, τα άτομα με κίνητρα γνωρίζουν πότε είναι ώρα να κόψουν τοξικές σχέσεις που υποβαθμίζουν την αυτοεκτίμησή τους.

Δεν έχει νόημα να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Αν μη τι άλλο, ο στενός κοινωνικός σας κύκλος θα πρέπει να σας ανεβάζει και να γιορτάζει τις νίκες σας.

Τα άτομα με κίνητρα τείνουν να γνωρίζουν πότε είναι ώρα να κόψουν φίλους ή συνεργάτες που αμφισβητούν επανειλημμένα τις ικανότητές τους ή τις υποτιμούν. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Ακούνε με ευγένεια

Μέρος της πλοήγησης σε άτομα που αμφιβάλλουν για εσάς είναι επίσης να μην βάζετε τα χέρια σας πάνω από τα αυτιά σας και να τους λέτε ότι κάνουν λάθος και εσείς είστε τέλειοι.

Το να ακούτε έναν συνεχή καταιγισμό κριτικής δεν είναι επίσης ΟΚ, αλλά οι άνθρωποι με κίνητρα δεν είναι ποτέ κλειστοί σε feedback.

Γνωρίζουν ότι συχνά, το feedback μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιωθούν και να χτίσουν πάνω σε τομείς στους οποίους είναι αδύναμοι.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν πανικοβάλλονται

Όλοι νιώθουν άγχος και φόβο. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Όπως λέει ο συγγραφέας Suzy Kassem: «Ο φόβος σκοτώνει περισσότερα όνειρα από ότι η ίδια η αποτυχία». Ο φόβος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χάσουν ευκαιρίες που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Όμως τι διαφορετικό κάνουν τότε οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου; Έχουν μάθει να διαχειρίζονται τους φόβους τους. Ο φόβος είναι πάντα εκεί, αλλά αυτοί καταφέρνουν να τον ξεπερνούν. Το θάρρος είναι μια βασική δεξιότητα στον δρόμο προς την επιτυχία.

Οι πετυχημένοι τύποι παραμένουν ήρεμοι υπό πίεση. Και εδώ είναι πρακτικοί τρόποι με τους οποίους διαχειρίζονται τους φόβους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 14 =