αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πρακτικοί τρόποι για να διαχειριστείς τους φόβους σου

Πέντε πρακτικοί τρόποι για να διαχειριστείς τους φόβους σου

Όλοι νιώθουν φόβο. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Όπως λέει ο συγγραφέας Suzy Kassem: «Ο φόβος σκοτώνει περισσότερα όνειρα από ότι η ίδια η αποτυχία». Ο φόβος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χάσουν ευκαιρίες που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Όμως τι διαφορετικό κάνουν τότε οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου; Έχουν μάθει να διαχειρίζονται τους φόβους τους. Ο φόβος είναι πάντα εκεί, αλλά αυτοί καταφέρνουν να τον ξεπερνούν. Το θάρρος είναι μια βασική δεξιότητα στον δρόμο προς την επιτυχία.

Πως μπορείς πρακτικά να διαχειριστείς τους φόβους σου; Εδώ είναι 5 τρόποι που ίσως σου φανούν χρήσιμοι.

1# Μάθε τι σε κρατά ξύπνιο τη νύχτα. Δεν μπορείτε να χτυπήσετε έναν στόχο που δεν μπορείτε να τον δείτε. Αν θέλετε να ξεπεράσετε τους φόβους σας, πρέπει να τους γνωρίζετε. Το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι προς την αντιμετώπιση του φόβου, είναι να κοιτάξεις μέσα σου και να ρωτήσεις τι σε κρατάει ξύπνιο τη νύχτα.

2# Ξεκαθάρισε το «γιατί». Όταν έχετε έναν ισχυρό λόγο για να αντιμετωπίσετε ένα challenge και όταν αυτό το κίνητρο είναι ισχυρότερο από τον φόβο σας, ο φόβος κρύβεται. Φανταστείτε ότι μισείτε τις δημόσιες ομιλίες, αλλά πρέπει να μιλήσετε σε ένα δωμάτιο γεμάτο επενδυτές για να κλείσετε ένα συμβόλαιο εκατομμυρίων δολαρίων. Σίγουρα θα έκανες την καλύτερη παρουσίαση της ζωής σου. Γιατί θα είχες έναν μεγάλο σκοπό.

3# Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που είναι «ατρόμητοι». Όπως έχει πει ο Jim Rohn: «Είστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο». Αν θες να μάθεις να διαχειρίζεσαι τους φόβους σου, κάνε παρέα με ανθρώπους που το έχουν πετύχει ήδη. Και σίγουρα θα έχουν μερικές συμβουλές να σου δώσουν. Δες επίσης το άρθρο: «Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους».

4# Δες βίντεο με ανθρώπους που κάνουν αυτό που σε φοβίζει. Αν έχετε φοβία με τις αράχνες, ας πούμε, μπορείτε να μπείτε στο YouTube και να δείτε μερικά βίντεο με άτομα που χειρίζονται αράχνες. Θα είναι αυτό βασανιστικό; Σίγουρα, στην αρχή! Και ναι, θα χρειαστεί θάρρος ακόμη και για να πληκτρολογήσετε «αράχνες» στην αναζήτηση. Άσε στην άκρη την αρχική δυσφορία. Ένα βίντεο δεν μπορεί να σας βλάψει. Μετά από λίγο, ο εγκέφαλος και το σώμα σας θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείτε και δεν θα χρειαστείτε πολύ θάρρος για να αντιμετωπίσετε τις αράχνες. Θα είστε ατρόμητοι μαζί τους.

5# Η σκέψη του χειρότερου σεναρίου. Πώς ξεπερνάς τον φόβο ότι θα συμβεί το χειρότερο σενάριο; Με το να προετοιμαστείς για αυτό το σενάριο. Πιθανότατα το χειρότερο σενάριο δεν θα συμβεί. Αλλά αν φοβάσαι κάτι, κάτσε, γράψε τους φόβους σου και φτιάξε ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσεις το κάθε κακό σενάριο. Έτσι θα βγάλεις τις ανησυχίες από το μυαλό σου, θα αφήσεις στην άκρη τους φόβους σου θα ανακατευθύνεις την εστίαση και τη δύναμή σου στην εργασία που έχεις να κάνεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι σαμποτάρεις τις πιθανότητες σου να φτάσεις στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =