αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση κάνουν διαφορετικά

Πέντε πράγματα που οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση κάνουν διαφορετικά

Ο Steve Jobs για έλεγε πως η διαίσθηση είναι πιο σημαντική από την ευφυΐα. Μπορεί να μην καταφέρνουμε να ορίσουμε με λέξεις τι ακριβώς σημαίνει η «διαίσθηση», αλλά όλοι μας καταλαβαίνουμε τι είναι.

Στον σημερινό κόσμο με την ατελείωτη φασαρία του, μπορεί να είναι δύσκολο να ακούσετε τη φωνή της εσωτερικής σας ύπαρξης. Υπάρχουν τόσοι πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι γύρω μας. Απλώς ξυπνούν μια μέρα και συνειδητοποιούν ότι διάλεξαν λάθος καριέρα, παντρεύτηκαν το λάθος άτομο και σπατάλησαν τη ζωή τους σε ανοησίες. Πώς επέτρεψαν να συμβεί αυτό; Αγνόησαν τη διαίσθησή τους και έζησαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις προσδοκίες κάποιου άλλου.

Οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση κινούνται διαφορετικά. Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν και μπορείς να τους «αντιγράψεις».

Περνούν χρόνο με τον εαυτό τους

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με την εσωτερική σας φωνή είναι απαραίτητο να βρίσκετε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα που ζούμε η σιωπή και η ησυχία είναι αξίες ανεκτίμητες. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

Είναι δημιουργικοί

Οι δημιουργικοί άνθρωποι διαθέτουν υψηλή διαίσθηση. Η εξάσκηση βοηθάει ταυτόχρονα να αναπτύξει κανείς και τη δημιουργικότητα αλλά και την διαίσθησή του.

Είναι πάντα σε εγρήγορση

Ο διαλογισμός και άλλες παρόμοιες πρακτικές είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναπτύξει κανείς την διαίσθησή του. Μιλάμε για την ικανότητα να παραμένει κανείς συγκεντρωμένος στη “στιγμή” και να είναι σε θέση να απομονώνει τους “θορύβους” του μυαλού του, έτσι ώστε να μπορεί να ζυγίζει με νηφαλιότητα τις κάθε επιλογές του και να καταλήγει στην καλύτερη για αυτόν απόφαση.

Παρατηρούν τα πάντα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς για να αναπτύξει τη διαίσθησή του είναι να παρατηρεί τα πάντα. Σιγά σιγά θα διαπιστώσει πώς οι μικρές λεπτομέρειες συνδέονται μεταξύ τους και πώς “περίεργες” μικρές ή μεγάλες συμπτώσεις εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή και δίνουν απαντήσεις σε διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις.

Συνδέονται βαθιά με τους γύρω τους

Οι διαισθητικοί άνθρωποι χαρακτηρίζονται επίσης από υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης. Σας έχει τύχει να σηκώσετε το τηλέφωνο για να πάρετε ένα φίλο και εκείνη την ώρα να χτυπήσει και να είναι αυτός; Η ενσυναίσθηση που συχνά φτάνει στα όρια της τηλεπάθειας δεν είναι τίποτα το μεταφυσικό. Δείχνει απλώς ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να συντονιστούν τόσο καλά με τους ανθρώπους που συνδέονται ούτως ώστε η επικοινωνία μεταξύ τους να είναι συχνά εξωλεκτική και η σχέση βαθιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =