αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά γρήγορες τεχνικές για να έχεις πιο δυνατή μνήμη

Επτά γρήγορες τεχνικές για να έχεις πιο δυνατή μνήμη

Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύουν την αδύναμη μνήμη και την κακή συλλογή πληροφοριών. Παραπονιούνται για αδύναμη μνήμη. Δεν είναι αδύναμη μνήμη αλλά κακή συλλογή πληροφοριών. Πόσο λυπηρό είναι όταν δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομα ενός ατόμου που γνώρισες στο παρελθόν. Τι εντύπωση δίνει σε άλλο άτομο όταν λες ότι ξέχασες το όνομά του;

Σε αυτόν τον πολυάσχολο και γρήγορο κόσμο, οι άνθρωποι ξεχνούν αριθμούς τηλεφώνου, κωδικούς πρόσβασης και PIN.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία και τεχνικές με τις οποίες μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Δεν είναι μεγάλη πρόκληση αλλά θέλει λίγη περισσότερη συγκέντρωση και προσπάθεια. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εξαιρετικά περίπλοκος. Πρέπει να ξέρετε πώς να τον χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Εδώ είναι μερικές τεχνικές, όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό addicted2success.com.

-Μείνετε συγκεντρωμένοι σε ένα πράγμα τη φορά. Μην πηγαίνετε για multitasking. Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι οι πληροφορίες είναι σημαντικές, να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια και συγκέντρωση, ώστε να θυμάστε καλά.

-Αποφύγετε θορύβους, διακοπές και εξωτερικές ενοχλήσεις κατά την ακρόαση.

-Κάντε τα πράγματα αργά- ναι αυτό ενισχύει τη μνήμη σας.

-Καλέστε τους ανθρώπους με τα ονόματα όταν σας συστηθούν. Για παράδειγμα, «Χαίρομαι που σε γνωρίζω, Ρόμπερτ». Συσχετίστε τα ονόματα των ατόμων με γνωστά άτομα που έχετε ήδη ”καταχωρήσει” στο μυαλό σας για καλύτερη διατήρηση της πληροφορίας.

-Δημιουργήστε οπτικές εικόνες στο μυαλό σας.

-Όταν μιλάτε πιο δυνατά, μπορείτε να θυμάστε καλύτερα καθώς ακούτε τη φωνή σας. Κρατήστε επίσης ένα ημερολόγιο για να σημειώσετε τις σημαντικές πληροφορίες.

-Εάν δυσκολεύεστε να απομνημονεύσετε μεγάλο περιεχόμενο, μπορείτε να το χωρίσετε σε μικρά μέρη. Απομνημονεύστε κάθε μικρό μέρος και συνδέστε το νοερά για την τελική απομνημόνευση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − seven =