αρχικηVIRALΠέντε πράγματα για τα οποία νοιάζεσαι λιγότερο όταν περάσεις τα 40

Πέντε πράγματα για τα οποία νοιάζεσαι λιγότερο όταν περάσεις τα 40

Σκεφτείτε τα πράγματα που ήταν σημαντικά για εσάς στην εφηβεία ή στα 20s σας. Εξακολουθούν να είναι τόσο σημαντικά τώρα;

Ή έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές σας με τα χρόνια; Το πιο πιθανό είναι να είσαι ένας διαφορετικός άνθρωπος τώρα.

Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που έχουν πολύ μικρότερη σημασία όταν κλείσετε τα 40. Προφανώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, αλλά οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να δούμε πολλά από αυτά στον εαυτό μας μόλις κλείσουμε τα 40.

1. Οι απόψεις των άλλων

Όταν είμαστε νέοι, οι απόψεις των άλλων τείνουν να έχουν μεγάλη σημασία για εμάς. Αυτές οι απόψεις δεν χρειάζεται να αφορούν εμάς, αλλά μπορεί να είναι ιδέες για τη ζωή, τα τρέχοντα γεγονότα και ούτω καθεξής.

Μετά την ηλικία των 40, οι απόψεις των άλλων δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία.

Ναι, οι άλλοι δικαιούνται να έχουν τη γνώμη τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νοιαζόμαστε τόσο πολύ. Αν θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους, θα τους ρωτήσουμε.

Επιπλέον, μένουμε στις δικές μας ιδέες και πεποιθήσεις αντί να επηρεαζόμαστε εύκολα από τους άλλους. Μπορούμε να σεβαστούμε αυτό που σκέφτονται, αλλά δεν χρειάζεται να συμφωνούμε μαζί τους ή να τους υποστηρίζουμε.

2. Αποδοχή

Οι νέοι συχνά θέλουν να «ταιριάζουν» με τους άλλους, ώστε να μην αισθάνονται αποκλεισμένοι ή απελπισμένοι. Ως εκ τούτου, μπορεί να αλλάξουν το στυλ ντυσίματος, τα χόμπι τους, ακόμα και τον τρόπο που μιλάνε, ώστε να ταιριάζουν και να μην θεωρούνται το περίεργοι.

Μόλις περάσουμε τα 40, δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία στο να είμαστε αυθεντικοί παρά να προσαρμόζουμε τον εαυτό μας στις προσδοκίες των άλλων για εμάς.

3. Η τελευταία μόδα

Μόλις φτάσεις τα 40, είναι απίθανο να κατασκηνώσεις… σε ένα κατάστημα για να αγοράσεις το Next Cool Thing πριν το αποκτήσει κάποιος άλλος. Ό,τι κι αν είναι, δεν αξίζει να σηκωθείτε τόσο νωρίς ή να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πλήθη για να φτάσετε σε αυτό. Μπορούμε να παραλάβουμε ένα το απόγευμα της Τρίτης όταν το κατάστημα είναι άδειο.

Επιπλέον, μόνο και μόνο επειδή ένα συγκρότημα, μια ταινία, ένα “hack” φαγητού κ.λπ. γίνεται viral από τη μια μέρα στην άλλη, δεν σημαίνει ότι είναι καλό.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι μόδες κάνουν ένα πικ και μετά εξαφανίζονται εξίσου γρήγορα. Δ

4. Πάρτι, πάρτι, πάρτι

Όταν είμαστε νέοι, το να ξενυχτάμε πίνοντας και μετά να νιώθουμε χάλια την επόμενη μέρα θεωρούνταν μέρος ενός διασκεδαστικού Σαββατοκύριακου.

Μετά τα 40, νιώθουμε πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση και απολαμβάνουμε ένα ποτήρι καλό κρασί ή ουίσκι.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να γκρινιάζουμε στο πάτωμα για μια ή δύο μέρες μέχρι να υποχωρήσει πια το hangover: έχουμε ευθύνες που δεν θα αναλάβουν τον εαυτό τους εάν είμαστε ανίκανοι. Τα ζώα και τα παιδιά πρέπει να φροντίζονται, οι προθεσμίες εργασίας πλησιάζουν, το ξύλο δεν κόβεται μόνο του.

Εξάλλου, ο απόηχος των εν λόγω hangover παραμένει περισσότερο όσο μεγαλώνεις και προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά. Έχουμε μόνο τόσα εγκεφαλικά κύτταρα – ας μην τα εξοντώσουμε με τις βόμβες Jager.

5. Το να είσαι μόνος

Πολλοί νέοι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να μείνουν μόνοι. Συχνά θέλουν να είναι παρέα με τους φίλους τους ή πρέπει να έχουν έναν σημαντικό άλλον ανά πάσα στιγμή.

Μετά τα 40, νιώθουμε πολύ πιο άνετα να είμαστε μόνοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουμε μοναξιά ή ότι δεν θα προτιμούσαμε να έχουμε κάποιον με τον οποίο θα μοιραστούμε τη ζωή μας, αλλά μάλλον ότι είμαστε εντάξει με το να είμαστε μόνοι αν το χρειαζόμαστε.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 40 θα προτιμούσαν να είναι μόνοι παρά να συνεργαστούν με κάποιον που δεν είναι κατάλληλος. Δεν υπάρχει λόγος για συμβιβασμούς, ούτε άγχος ή δράμα από διαφωνίες για ασήμαντα θέματα. Νιώθουμε άνετα παρέα με τον εαυτό μας και δεν χρειάζεται να αποσπούμε την προσοχή μας από τις δικές μας σκέψεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 8 =