αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνα τρικ για να νιώθεις άνετα μέσα σε μία άβολη κοινωνική κατάσταση

Πέντε έξυπνα τρικ για να νιώθεις άνετα μέσα σε μία άβολη κοινωνική κατάσταση

Η αλληλεπίδραση με τους άλλους σε ένα κοινωνικό περιβάλλον είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους. Μας ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα και μας επιτρέπει να κάνουμε σχέδια για το μέλλον, να δημιουργήσουμε σχέσεις και να επισφραγίσουμε επιχειρηματικές συμφωνίες.

Τι γίνεται όμως αν αυτού του είδους οι ”κοινωνικές ρυθμίσεις” σας κάνουν να αγχώνεστε; Το κοινωνικό άγχος αυξάνεται τον 21ο αιώνα, αλλά υπάρχουν τρόποι να το ξεπεράσεις.

Οι κοινωνικές καταστάσεις είναι γεμάτες άγραφους κανόνες και οδηγίες εθιμοτυπίας που πλαισιώνουν τη συμπεριφορά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γνώση ορισμένων social hacks μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Με 5 social hacks μπορείτε να ανεβάετε την αυτοπεποίθησή σας σε οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση και να μάθετε να αντιμετωπίζετε ό,τι το άβολο.

1. Φανταστείτε ότι γνωρίζετε ήδη το άλλο άτομο

Όταν συναντάμε τους φίλους μας, ο εγκέφαλός μας αισθάνεται άνεση και χαλάρωση. Αλλά μπορείτε να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας όταν συναντάτε νέους ανθρώπους, φανταζόμενοι ότι τους γνωρίζετε ήδη και ότι είναι παλιοί, οικείοι φίλοι σας.

2. Οι άνθρωποι θυμούνται τα πρώτα και τα τελευταία πράγματα που κάνετε

Όλα στο ενδιάμεσο ξεχνιούνται, γι’ αυτό συγκεντρωθείτε στις πρώτες εντυπώσεις όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά και τελειώστε τη συνάντηση ή τη συνομιλία με ένα ωραίο μήνυμα.

3. Αν θέλετε να σας συμπαθήσει κάποιος – κουνήστε καταφατικά το κεφάλι όταν μιλάει

Όλοι θέλουμε να γίνουμε αρεστοί, ειδικά σε μια νέα και άβολη κατάσταση. Με το να γνέφετε καταφατικά κάθε φορά που κάποιος μιλάει, του δίνετε ένα ισχυρό μήνυμα ότι συμφωνείτε μαζί του και εκείνος, με τη σειρά του, θα σας συμπαθήσει.

4. Μασήστε τσίχλα εάν πρόκειται να πάτε σε μια αγχωτική κατάσταση

Αυτό γίνεται για να ξεγελάσετε τον εγκέφαλο ότι είστε χαλαροί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση γιατί συνήθως όταν μασάτε τσίχλα το κάνετε σε αυτήν την ψυχολογική κατάσταση. Είναι επίσης αλήθεια ότι το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει τις ορμόνες μάχης ή φυγής όταν το στομάχι σας επεξεργάζεται την τροφή.

5. Χρησιμοποιήστε συχνά το όνομα ενός ατόμου, αν θέλετε να σας συμπαθήσει

Σε όλους μας αρέσει να μιλάμε για τον εαυτό μας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να πείτε ότι είμαστε… το αγαπημένο μας θέμα. Η συχνή χρήση του ονόματος ενός ατόμου κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας χαϊδεύει τον εγωισμό του και με τη σειρά του, μας κάνει να αρέσουμε στο άλλο άτομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 7 =