αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθη που κάποιοι άνθρωποι κάνουν ξανά και ξανά

Πέντε λάθη που κάποιοι άνθρωποι κάνουν ξανά και ξανά

Πολλοί άνθρωποι κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά μέχρι να μάθουν τελικά από αυτά.

Όταν τα κάνουν, πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του να συνεχίσουν να κάνουν αυτά τα σφάλματα ή να απελευθερωθούν από τον επαναλαμβανόμενο κύκλο για να φτάσουν σε διαφορετικά αποτελέσματα.

Παρακάτω θα δούμε τώρα 5 από τα πιο σημαντικά λάθη που επαναλαμβάνουν οι άνθρωποι προτού μάθουν τελικά να κινούνται διαφορετικά — αν το κάνουν ποτέ.

1. Τα παρατάνε πολύ εύκολα.

Πολλοί άνθρωποι τα παρατάνε εύκολα σε διάφορες προσπάθειες- και συχνά τα παρατάνε χωρίς να δίνουν πραγματικά μια ευκαιρία σε μια κατάσταση.

Μπορεί να προσπαθήσουν να μαγειρέψουν ένα γεύμα και να ρίξουν λευκή πετσέτα με το παραμικρό λάθος ή να εγκαταλείψουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουν βάλει, όταν δεν βλέπουν μετρήσιμα αποτελέσματα μετά από μια σύντομη περίοδο.

Οτιδήποτε αξίζει στη ζωή, απαιτεί πειθαρχία, αφοσίωση και επιμονή. Το βλέπουμε και στις επιχειρήσεις. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν ένα δικό τους project και τελικά το παρατάνε… μετά από 1 μήνα, επειδή δεν έγιναν πλούσσιοι.

Αν κάτι έχει πραγματικά σημασία για εσάς, πρέπει να το προσπαθήσετε μέχρι να δείτε την πραγματική αλλαγή να συμβαίνει — ακόμα κι αν χρειαστεί λίγος χρόνος.

2. Αποφεύγουν οτιδήποτε είναι έστω και λίγο ρισκαδόρικο.

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν τόσο να αναλάβουν ρίσκα που προτιμούν να συνεχίσουν να κωπηλατούν στο ρηχό νερό… αντί να διακινδυνεύσουν την πιθανή ταλαιπωρία της δοκιμής στα βαθύτερα νερά.

Θέλουν να νιώθουν πιο άνετα. Αρνούνται να αναπτύξουν δεξιότητες και να βγουν εκεί έξω.  Προτιμούν να παίζουν «στα σίγουρα».

Αν κάποιος δεν ρισκάρει τίποτα, δεν καταφέρνει τίποτα.

Κάποιος που προτιμά να παραμένει σε ένα άνετο κουκούλι… μπορεί να παραμείνει άνετος, καθώς δεν χρειάζεται ποτέ να αντιμετωπίσει κάτι απροσδόκητο ή συναισθηματικά δύσκολο, αλλά θα μείνει στάσιμος σε αυτό το κουκούλι.

3. Αναβλητικότητα.

Η αναβλητικότητα προκαλεί σημαντικά ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα.

Η αναβλητικότητα είναι παντού γύρω μας. Βλέπουμε ανθρώπους να έχουν στόχους, αλλά τους σπρώχνουν… για αργότερα. Την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, το νέο έτος, μετά το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι. Το «αργότερα» συνήθως γίνεται «ποτέ».

Η αναβολή των πραγμάτων μπορεί να σας εμποδίσει να πετύχετε στόχους και τελικά να διαβρώσει τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Θυμήσου και το άρθρο: Επτά καθημερινά τρικ που καταπολεμούν την αναβλητικότητα.

4. Προσπαθείς… να αλλάξεις τους άλλους.

Πόσες φορές έχετε ακούσει κάποιον να λέει ότι μπορεί να «διορθώσει» ή να «βοηθήσει» ένα άτομο με το οποίο βγαίνει;Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να δούμε το καλύτερο στους ανθρώπους, και αυτό συχνά περιλαμβάνει να δούμε ποιοι έχουν τη δυνατότητα να είναι, παρά ποιοι είναι αυτή τη στιγμή.

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι μπορεί να μην εξελιχθούν ποτέ σε αυτό που μπορούν να γίνουν. Στην πραγματικότητα, μπορεί να γίνουν πολύ χειρότεροι και να σε παρασύρουν μαζί τους στην πορεία.

Είναι υπέροχο να θέλεις να βοηθάς τους ανθρώπους. Ωστόσο, δεν μπορείτε να σώσετε τους άλλους: Μπορείτε μόνο να τους βοηθήσετε (αν και όταν είναι έτοιμοι να βοηθηθούν) και πρέπει να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μόνοι τους, με δική τους πρωτοβουλία. Διαφορετικά, θα καταλήξετε απλώς εξαντλημένοι και τραυματισμένοι από τις αποτυχημένες προσπάθειές σας.

5. Λαμβάνοντας υπόψη τη συμβουλή κάποιου άλλου πάνω από την προσωπική εμπειρία σου.

Πολλοί άνθρωποι έχουν διδαχθεί να αφήνουν στην άκρη τη δική τους προσωπική εμπειρία για χάρη της υποτιθέμενης εμπειρίας κάποιου άλλου.

Μερικοί άνθρωποι έχουν μεγάλο άγχος και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους εξετάζοντας τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς και την ζωή που έχουν επιλέξει.

Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να βάζεις τα όρια σου.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 19 =